Paplašinātā meklēšana
Meklējam saut.
Atrasts vārdos (70):
- saut:1
- saute:1
- sauts:1
- sautes:1
- sautēt:1
- sautis:2
- sautis:1
- sautīt:1
- sautrs:2
- sautrs:1
- apsaut:1
- atsaut:1
- dasaut:1
- iesaut:1
- izsaut:1
- nosaut:1
- pasaut:1
- sasaut:1
- uzsaut:1
- sautene:1
- sautens:1
- sautīgs:1
- aizsaut:1
- pārsaut:1
- piesaut:1
- Aksauta:1
- nesauts:1
- Tesauta:1
- unsauts:1
- sautelis:1
- sautēlis:1
- sautenes:1
- sautenis:1
- sautrene:1
- apsautēt:1
- atsautēt:1
- iesautēt:1
- izsautēt:1
- nosautēt:1
- pasautēt:1
- sasautēt:1
- uzsautēt:1
- sautdauņi:1
- sautējums:1
- sautēšana:1
- sautētava:1
- sautēties:1
- aizsautēt:1
- iesauties:1
- pārsautēt:1
- piesautēt:1
- virsautne:1
- sautēšanās:1
- sautinieši:1
- sautusakne:1
- galdasauts:1
- viesautors:1
- sautiņnieki:1
- sautrantika:1
- aizasauties:1
- izsautēties:1
- nosasauties:1
- pasautēties:1
- pusautomāts:1
- pārsautēties:1
- pusautomātisks:1
- sauternblotings:1
- ekspresautobuss:1
- dupleksautotipija:1
- pusautobiogrāfisks:1
Atrasts vārdu savienojumos (1):
Atrasts skaidrojumos (105):
- sintezators aparāts, kas pusautomātiski ķīmiskajā sintēzē veic vairākas secīgas operācijas; izmanto polipeptīdu un polinukleotīdu iegūšanā.
- nošmorēt Apbrūnināt (uz pannas) un pēc tam nosautēt (parasti gaļu).
- izšmorēt Apcept un izsautēt (parasti gaļu).
- sotē ar mērci pārliets cepts vai mērcē sautēts zivju vai gaļas ēdiens.
- šakšuka Austrumu tautu ēdiens - no tomātiem, čili, sīpoliem un olām gatavots sautējums.
- makluba Austrumu tautu ēdiens - pēc speciālas receptes gatavots vistas, rīsu un dārzeņu kārtains sautējums.
- kodētājs automātiska vai pusautomātiska ierīce programmu un datu kodēšanai, lai tos ievadītu datorā.
- koders Automātiska vai pusautomātiska ierīce programmu un datu kodēšanai, lai tos ievadītu datorā.
- koordinatometrs Automātiska vai pusautomātiska koordinātu mērierīce, kas izraudzītu punktu koordinātas reģistrē kādā no datu nesējiem.
- vīrot Bieži saut lietojot vārdu "vīrs".
- gjuvečs Bulgāru ēdiens; sautēta cūkas vai jēra gaļa ar dārzeņiem un rīsiem.
- cepetis Cepeškrāsnī vai krāsnī cepts (retāk sautēts) neliels dzīvnieks vai putns.
- cepetis Cepeškrāsnī vai krāsnī cepts (retāk sautēts) paliels gaļas gabals.
- šust Cepināt, sautēt.
- pusmīksts Daļēji, nepilnīgi izvārīts, izcepts, izsautēts (par pārtikas produktiem).
- sabdži Dārzeņu sautējums indiešu gaumē; sabdžī.
- vektorizācija Datu konvertēšana no rastra formāta uz vektoru formātu; iespējama manuāla, pusautomātiska vai automātiska rastra attēla vektorizācija.
- ceļa postenis dzelzceļa līnijas sadales punkts bez ceļu izvērses; paredzēts vilcienu kustības regulēšanai līnijās ar pusautomātisko bloķēšanu.
- kotlete Ēdiens - cepts, retāk sautēts, parasti saplacināti ieapaļš, veidojums no maltas vai kapātas gaļas.
- kami Ēdiens no pienā vai rūgušpienā iejauktu sautētu un apgrauzdētu rudzu, miežu, zirņu, pupu miltu maisījuma; šāds miltu maisījums.
- ragū Ēdiens, kas ir pagatavots no sīki sagrieztas sautētas gaļas vai dārzeņiem.
- gulašs Ēdiens, kas pagatavots no apceptiem un sautētiem gaļas gabaliņiem.
- frikaseja Frikasē - gaļas sautējums.
- frikasejs Frikasē - gaļas sautējums.
- terine Galda trauks (parasti no porcelāna vai sudraba), kurā pasniedz zupu vai sautējumu.
- šmorēties Gatavot sautētu gaļu, cepeti; darboties (pa virtuvi), cepot, sautējot (gaļu).
- gozīt Gozēt - sildīt, karsēt; apgrozīt, grozot cept; sautēt.
- čanahi Gruzīnu ēdiens - jēra gaļas un dārzeņu sautējums.
- iesautēt Ielikt sautēt.
- iespeķot Ielikt, iespiest speķa, arī sīpolu, ķiploku, burkānu gabaliņus īpaši iegrieztās vietās (cepamā, sautējamā gaļas gabalā).
- sautētava Ierīce (dzīvnieka barības) sautēšanai.
- befstroganovs Īpaši sagatavotas (strēmelēs sagrieztas, apceptas un sautētas) liellopa gaļas ēdiens.
- stroganovs Īpaši sagatavotos (strēmelēs sagrieztas, apceptas un sautētas, parasti liellopa) gaļas ēdiens.
- sutināms Īpašs katls kartupeļu, sakņaugu vārīšanai, sautēšanai; arī neliela celtne, piebūve, kur atrodas sautēšanas katls un kur sagatavo lopbarību.
- uzplaucēt Īsu brīdi sautēt, vārīt.
- sašķovēt Izsautēt kopā (divu vai vairāku veidu dārzeņus).
- izsutēt Izsautēt, izkausēt.
- izgozēt Izsautēt, izsutināt, izcepināt.
- savietēties izsautēt.
- izveicēt Izsautēt.
- izveitēt Izsautēt.
- izvietēt Izsautēt.
- begans Izsautēta neliela eglīte, egļu rīkste kā sasaistīšanai, sastiprināšanai.
- begona Izsautēta neliela eglīte, egļu rīkste kā sasaistīšanai, sastiprināšanai.
- begonis Izsautēta neliela eglīte, egļu rīkste kā sasaistīšanai, sastiprināšanai.
- begons Izsautēta neliela eglīte, egļu rīkste kā sasaistīšanai, sastiprināšanai.
- begune Izsautēta neliela eglīte, egļu rīkste kā sasaistīšanai, sastiprināšanai.
- beguns Izsautēta neliela eglīte, egļu rīkste kā sasaistīšanai, sastiprināšanai.
- izšmorēties Izsautēties, izcepties (par gaļu).
- izvietēties Izsautēties.
- izšķovēt Izsutināt, izsautēt (dārzeņus kopā ar aizdaru).
- izštovēt Izsutināt, izsautēt (dārzeņus kopā ar aizdaru).
- sutināt Karsēt uz lēnas uguns nelielā šķidruma daudzumā, parasti slēgtā traukā (piemēram, gaļu, saknes); arī sautēt (1).
- čahohbili Kaukāziešu ēdiens - sautēti vistas (vai jēra, truša) gabaliņi ar tomātu mērci un sīpoliem.
- ore Koka gabals ap pusmetru garumā, kam katrā galā izurbts caurums, vienā caurumā ievērta saite, kuru sien govij ap kaklu, bet otrā iever sautētu kārkla, kadiķa vai bērza vici, kuru savij riņķī un uzmauc mietam.
- epitēma Komprese, sautējoša dziednieciska aplikācija.
- ļautiņputra Latviešu tautas ēdiens, ko gatavo no sautētiem, izžāvētiem un brūni notaukšķētiem rudziem, tos samaļot un iekuļot rūgušpienā.
- speķot Likt, spiest speķa, arī sīpola, ķiploka, burkāna gabaliņus īpaši iegrieztās vietās (cepamā, sautējamā gaļas gabalā).
- prozas lasījumi literārs festivāls Rīgā kopš 1995. g., kura laikā neformālos pasākumos dažādās Rīgas vietās savus jaunākos darbus vai to fragmentus lasa dažādu paaudžu Latvijas rakstnieki un nu viesautori no citām Eiropas valstīm; klausās un vērtē īpaša žūrija, kas labākajam autoram piešķir balvu.
- tadžina Māla sautējamais trauks, kas sastāv no dziļa šķīvja un konusveida vāka.
- brūka Mazi maizes gabaliņi sajaukti ar sautētām kaņepēm.
- apsutināt Mazliet pasutināt; apsautēt.
- aizsautēt Mazliet sautēt, sutināt.
- mulda Metāla (vārāmais, sautējamais) trauks.
- mansafa Nacionālais ēdiens Jordānijā un arī citās Austrumu zemēs, ko gatavo no jēra gaļas, kas sautēta jogurta mērcē un tiek pasniegta kopā ar rīsiem.
- patveicēt Nedaudz, mazliet sautēt.
- pasautēt Neilgu laiku, mazliet sautēt.
- sauts no lauku augiem (balandas, gārsas, nātres u. c.) vārīts vai krāsnī sautēts ēdiens.
- saute No mazām zivīm gatavots ēdiens, tās sautējot.
- sautes No mazām zivīm gatavots ēdiens, tās sautējot.
- sauts No mazām zivīm gatavots ēdiens, tās sautējot.
- apsautēt Pasautēt; nepilnīgi izsautēt.
- Getlinga ložmetējs pirmais zināmais pusautomātiskais ierocis, kas patentēts ASV 1862. g., vēlāk pārdots un atdarināts visā pasaulē.
- kvellat Plaucēt, sautēt.
- kvellēt Plaucēt, sautēt.
- bigošs Poļu nacionālais ēdiens - sautējums no cūkgaļas, speķa, sīpoliem, baltajiem galviņkāpostiem un sēnēm.
- bigoss Poļu virtuvei raksturīgs, sautējumam līdzīgs ēdiens, gatavots no kāpostiem, vairāku veidu desām, sarkanvīna un plūmēm.
- sautēšana Produktu vārīšana mazā šķidruma daudzumā (15-30% no sautējamo produktu masas).
- pārsautēties Refl. --> pārsautēt (1); tikt pārsautētam.
- sautēties Refl. --> sautēt(1); tikt sautētam.
- sutināties Refl. --> sutināt (1); tikt sutinātam: arī sautēties (1).
- sautēlis Rīkšu sautējamā ierīce pirts augšā.
- sarmale Rumāņu ēdiens no maltas gaļas bumbiņām un kāpostu sautējuma.
- sabdžī Sabdži - dārzeņu sautējums indiešu gaumē.
- blokpostenis Sadales punkts bez sānceļiem dzelzceļa iecirknī, kas apgādāts ar automātiskas un pusautomātiskas bloķēšanas ierīcēm.
- aizsutināt Sākt sutināt (sautēt) (pēc kā radies pārtraukums).
- savietēt sasautēt.
- sautrs Saute, sauts.
- sasautēt Sautējot pagatavot (ko) lielākā daudzumā; sautējot pagatavot (kā lielāku daudzumu).
- sasautēt Sautējot pagatavot (ko), sautējot panākt, ka (kas) iegūst vēlamo gatavības pakāpi; izsautēt (1).
- nosautēt Sautēt un pabeigt sautēt.
- tuškavuot sautēt.
- gozēt Sildīt, karsēt; apgrozīt, grozot cept; sautēt.
- apgalvenis Slieces priekšējā gala un pirmā balziena savienojums ar savītu sakni vai sautētu jaunu bērzu.
- frikasē Smalki sagriezta (sautēta) gaļa vai zivs ar piedevām.
- štovēts Sutināts, sautēts.
- pods Šāds trauks (kā) vārīšanai, sautēšanai.
- ūdinis Šķidrums, kurā sautē gaļu, dārzeņus.
- sautētava Telpa, vieta, kur sautē (kādu materiālu).
- izsautēties Tikt izsautētam (1).
- pasautēties Tikt pasautētam (1).
- dasust Tikt sautētam līdz vēlamai gatavības pakāpei.
- uzsutināt Uzsautēt.
- uzsvīdināt Uzsautēt.
- ratatujs viens no franču virtuves ēdieniem ("ratatouille"), dārzeņu sautējums, kuru katra saimniece gatavo pēc savas receptes un saskaņā ar ģimenes tradīcijām, bet parasti no tomātiem, sīpoliem, cukini, baklažāna un paprikas, garšai pievienojot olīveļļu, baziliku, ķiploku un majorānu.
saut citās vārdnīcās:
MEV