ratatujs
ratatujs
Viens no franču virtuves ēdieniem ("ratatouille"), dārzeņu sautējums, kuru katra saimniece gatavo pēc savas receptes un saskaņā ar ģimenes tradīcijām, bet parasti no tomātiem, sīpoliem, cukini, baklažāna un paprikas, garšai pievienojot olīveļļu, baziliku, ķiploku un majorānu.
Avoti: DIA
Korpusa piemēri
Šie piemēri no latviešu valodas tekstu korpusa ir atlasīti automātiski un var būt neprecīzi.
- Baklažānus izmanto slavenā franču ēdiena ratatuja pagatavošanai, kā arī pievieno spageti ēdieniem.
- Baklažāni ar tomātiem un brinzu jeb ratatujs
- Pirmais ēdiens – vieglais ratatujs jeb dārzeņu sacepums, otrajā – cepts siers, saldajā – citronu krēms un sātīgs Freidenfelda kokteilis – smūzijs.
- Bet ir vērts atkāpties no pārbaudītas klasikas un izmēģināt jaunus garšu salikumus, nobaudot, piemēram, ratatuju – dārzeņu sautējumu ar olīveļļas un zaļumu aizdaru franču gaumē, indiešu versiju par sautējumu – lēcu un saldo kartupeļu kariju vai sātīgu dārzeņu sautējumu ar kokosriekstu piena piedevu.
- Jānis piebilst, ka franči kišu pilda arī ar ratatuju un tūlīt arī dzimst ideja pamatēdienam.