vārīšana
vārīšana joma: pārtika
Pārtikas produktu termiskā apstrāde lielā ūdens, buljona vai retāk piena daudzumā 100 C temperatūrā atmosfēras spiedienā vai augstākā temperatūrā virsspiedienā.
Avoti: ZTV
Korpusa piemēri
Šie piemēri no latviešu valodas tekstu korpusa ir atlasīti automātiski un var būt neprecīzi.
- 3. Svītrot 7. pielikuma XII daļu " Zirņu vārīšanas koeficients".
- Savukārt Dobelē kādam 18 gadus vecam jaunietim neveiksmīgi beigusies makaronu vārīšana.
- 3. Mizojiet un mērcējiet produktus tikai īsi pirms vārīšanas, sautēšanas!
- Pēc 5 minūšu vārīšanas pievieno citronskābi un vēl dažas minūtes pavāra.
- Liek makaronus katlā ar mērci un pievieno malā nolikto vārīšanas ūdeni.