Paplašinātā meklēšana
Meklējam uzdēt.
Atrasts vārdos (34):
- uzdēt:1
- bruzdēt:1
- gruzdēt:1
- brauzdēt:1
- grauzdēt:1
- apgruzdēt:1
- iegruzdēt:1
- izgruzdēt:1
- nobruzdēt:1
- nogruzdēt:1
- pagruzdēt:1
- sagruzdēt:1
- uzgruzdēt:1
- aizbruzdēt:1
- aizgruzdēt:1
- apgrauzdēt:1
- iegrauzdēt:1
- izgrauzdēt:1
- nograuzdēt:1
- pagrauzdēt:1
- pārgruzdēt:1
- piegruzdēt:1
- sagrauzdēt:1
- uzgrauzdēt:1
- aizgrauzdēt:1
- pārgrauzdēt:1
- piegrauzdēt:1
- grauzdētājs:1
- grauzdētava:1
- grauzdēties:1
- iegruzdēties:1
- pagrauzdēties:1
- aizgrauzdēties:1
- pārgrauzdēties:1
Vārdu savienojumos nav.
Atrasts skaidrojumos (102):
- porteris Alkoholisks tumšs, rūgtens dzēriens, ko gatavo no grauzdēta iesala, apiņiem, cukura un rīsiem
- stauts alus veids, ko gatavo ar grauzdētu iesalu, tumšs, ar karameļu garšu; tas var būt gan [eila]{s:2078}, gan [lāgera]{s:2079} veida alus, bet eila veidā gatavo biežāk
- apgraudēt Apgrauzdēt apkārt
- apgrūst Apgrauzdēties
- apgozēt Apgruzdēt, apcepties visapkārt (uz oglēm)
- grauzdi Atliekas no izkausētiem (grauzdētiem) taukiem
- grauzdumi Atliekas no izkausētiem (grauzdētiem) taukiem; grauzdi
- kugelis Cepeškrāsnī cepti rīvēti kartupeļi kopā ar sagrauzdētu žāvētu gaļu, sīpoliem, olu, miltiem; kuģelis (2)
- kuģēlis Cepeškrāsnī cepti rīvēti kartupeļi kopā ar sagrauzdētu žāvētu gaļu, sīpoliem, olu, miltiem; kuģelis (2)
- kuģis Cepeškrāsnī cepti rīvēti kartupeļi kopā ar sagrauzdētu žāvētu gaļu, sīpoliem, olu, miltiem; kuģelis (2)
- apcept Cepot padarīt brūnu, arī apgrauzdēt (no virspuses, no visām pusēm)
- apsvilt Cepoties (parasti lielā karstumā), apgruzdēt (par pārtikas produktiem)
- staukšķināt Cept taukos; grauzdēt
- pralinē Cukurā grauzdētu sasmalcinātu riekstu un augļu kauliņu maisījums, ko lieto konditorejā; konditorejas izstrādājums ar šādu maisījumu
- kami Ēdiens no pienā vai rūgušpienā iejauktu sautētu un apgrauzdētu rudzu, miežu, zirņu, pupu miltu maisījuma; šāds miltu maisījums
- kamputra Ēdiens, ko pagatavo, rūgušpienā iejaucot grauzdētu rudzu, miežu, zirņu un pupu miltu maisījumu
- gurzēt grauzdēt
- graudēt Grauzdēt
- gruzdināt Grauzdēt
- restēt Grauzdēt (pārtikas produktus)
- aptaukšķēt Grauzdēt (visapkārt, mazliet)
- taukšēt Grauzdēt taukos (parasti zirņus, pupas)
- taukšķēt Grauzdēt taukos (parasti zirņus, pupas)
- nograuzdēt Grauzdēt un pabeigt grauzdēt
- spradzināt Grauzdēt, cept
- grūzdināt Grauzdēt, cept; panākt, ka sāk gruzdēt
- pralinēt Grauzdēt, vai cepināt riekstus, mandeles, augļus u. c., iepriekš apcukurojot
- taušķēt Grauzdēt; taukos sutināt, cepināt (kaņepes, zirņus)
- popkorns Grauzdēta kukurūza, uzpūsta kukurūza; jebkuri graudi, kas uzpūšas, ja tos karsē, piemēram, uzpūstie rīsi
- brusketa Grauzdēta maize (parasti baltmaize) ar tomātiem, ķiplokiem un olīveļlu
- tosts Grauzdēta maizes šķēle
- krutoni Grauzdētas maizītes, bieži figūriņu veidā
- vecis Grauzdētas un sasmalcinātas kaņepes, piemēram, sviestmaizei, bet ēd arī ar zirņiem un kartupeļiem
- griljāža grauzdēti cukuroti rieksti
- gruzdiņi Grauzdēti maizes gabaliņi
- staks Grauzdētu, sagrūstu kaņepju sēklu eļļaina masa; kaņepju sviests
- drugt Gruzdēt
- grūzdēt Gruzdēt
- apčūlot Gruzdēt kā slapjai malkai
- izgruzdēt Gruzdēt un pabeigt gruzdēt
- izgrust Gruzdēt un pabeigt gruzdēt; izgruzdēt
- grust Gruzdēt, degt bez liesmas
- plēņot Gruzdēt, sairt pelnos
- dūlēties Gruzdēt, turpināt gailēt
- nogrust Gruzdot kļūt viscaur brūnam; nogruzdēt
- aizgrauzdēt iesākt grauzdēt, bet nepabeigt; mazliet, viegli apgrauzdēt
- iegruzdēties iesākt gruzdēt
- aizgruzdēt iesākt gruzdēt; mazliet apgruzdēt
- polenta Itāliešu virtuves ēdiens: grauzdētu miltu biezputra
- grauzdulis Kafijas grauzdētājs
- kafija kafijkoka sēklas (pupiņas); pārtikas produkts - īpaši apstrādātas (grauzdētas, pulverī samaltas) šī koka vai krūma sēklas; šī pārtikas produkta surogāts, ko parasti gatavo no cigoriņiem, miežiem, ozolzīlēm
- svilt Karstuma, kā degoša iedarbībā stipri karst, gruzdēt, arī degt no virspuses ar, parasti mazu, liesmu
- gremžuļi Kausēti un grauzdēti tauki
- duzēt Kvēlot, gruzdēt
- sēroties Kvēlot, gruzdēt
- zvērēt Kvēlot, gruzdēt
- uzgruzdināt nedaudz apgrauzdēt; uzgrauzdēt
- uzgrust nedaudz apgruzdēt
- uzgruzdēt nedaudz apgruzdēt
- pagrust neilgu laiku, mazliet degt vai gruzdēt
- pagrauzdēt neilgu laiku, mazliet grauzdēt
- pagruzdēt neilgu laiku, mazliet gruzdēt
- iegrauzdēt Nepilnīgi sagrauzdēt
- uzgrauzdēt no jauna grauzdēt
- nograuzdināt Nograuzdēt
- notaukšēt Nograuzdēt, nošmorēt
- notaukšķēt Nograuzdēt, nošmorēt
- gruzdināt panākt, ka sāk gruzdēt
- pārgrust Pārgruzdēt
- gvarāna Pasta no Brazīlijas liānas "Paullinia cupana" grauzdētām un sasmalcinātām sēklām, kurās ir kofeīns
- karameļpudiņš Pudiņš, ko gatavo ar sagrauzdētu cukuru
- kaltenis Pūtelis - senlatviešu ēdiens karstajās vasaras dienās, gatavots no sagrauzdētas un samaltas labības (rudziem, kviešiem, griķiem, zirņiem), uz miltiem uzlejot rūgušpienu un ļaujot rūgt, kamēr milti atmiekšķējušies mīksti
- pagrauzdēties refl. --> pagrauzdēt; tikt pagrauzdētam
- gruzdums rezultāts --> gruzdēt (1)
- gruzdējums rezultāts --> gruzdēt (1); gruzdums (1)
- gruzdums rezultāts --> gruzdēt (2)
- gruzdums rezultāts --> gruzdēt (3)
- saskaurēt Sagrauzdēt
- iegrauzdēt Sagrauzdēt (ierobežotu daudzumu konkrētam mērķim)
- cīcari Sagrauzdēti tauku, gaļas gabaliņu krikumi
- cīceri Sagrauzdēti tauku, gaļas gabaliņu krikumi
- satucināt Sagrūst (grauzdētas kaņepes, lai iegūtu eļļu)
- sagrust Sagruzdēt
- aiztaukšķēt sākt grauzdēt (pēc kā radies pārtraukums)
- aizgrauzdēties sākt gruzdēt
- aizgrust sākt gruzdēt
- iegrust sākt gruzdēt
- iegruzdēt sākt gruzdēt; iegrust
- miekšis Senlatviešu ēdiens karstajās vasaras dienās, gatavots no sagrauzdētas un samaltas labības (rudziem, kviešiem, griķiem, zirņiem), uz miltiem uzlejot rūgušpienu un ļaujot rūgt, kamēr milti atmiekšķējušies mīksti
- miekšķis Senlatviešu ēdiens karstajās vasaras dienās, gatavots no sagrauzdētas un samaltas labības (rudziem, kviešiem, griķiem, zirņiem), uz miltiem uzlejot rūgušpienu un ļaujot rūgt, kamēr milti atmiekšķējušies mīksti
- pūtelis Senlatviešu ēdiens karstajās vasaras dienās, gatavots no sagrauzdētas un samaltas labības (rudziem, kviešiem, griķiem, zirņiem), uz miltiem uzlejot rūgušpienu un ļaujot rūgt, kamēr milti atmiekšķējušies mīksti
- mērcputriņa Sens latviešu ēdiens: pašķidra biezputriņa, ko gatavo no ūdenī vai pienā (arī abu maisījumā) savārītiem bīdelētiem miltiem un pārlej ar grauzdētiem cūku taukiem un mazos gabaliņos sagrieztu taukumu; pasniedz pie sausiem kartupeļiem vai maizes, dažreiz kopā ar ceptu siļķi
- kulērs Sīrupa konsistences tumši brūna grauzdēta cukura masa, ko lieto ruma, alus, liķieru, etiķa u. c. dzērienu un arī ēdienu krāsošanai
- kakao masa šķidra, viskoza masa, ko iegūst no grauzdētam kafijas pupiņām, tās attīrot un samaļot
- brūns tāds, kam ir, piemēram, šokolādes, grauzdētas kafijas krāsa
- grauzdēties tikt grauzdētam
- pārgrauzdēties tikt pārgrauzdētam
- brauzīt Trokšņot, klauvēt; brauzdēt
- samsa Tunisiešu ēdiens, kārtainās mīklas izstrādājums, pildīts ar grauzdētām mandelēm un sezama sēkliņām rožūdens sīrupā
- kaņeppiens Ūdens, kurā iebērtas grauzdētas, grūstas kaņepes, un kas ieguvis pienam līdzīgu krāsu
- uztaukšēt Uzgrauzdēt taukos
- uztaukšķēt Uzgrauzdēt taukos
uzdēt citās vārdnīcās:
MEV