Paplašinātā meklēšana
Meklējam sautēt.
Atrasts vārdos (17):
Vārdu savienojumos nav.
Atrasts skaidrojumos (66):
- nošmorēt Apbrūnināt (uz pannas) un pēc tam nosautēt (parasti gaļu).
- izšmorēt Apcept un izsautēt (parasti gaļu).
- sotē ar mērci pārliets cepts vai mērcē sautēts zivju vai gaļas ēdiens.
- gjuvečs Bulgāru ēdiens; sautēta cūkas vai jēra gaļa ar dārzeņiem un rīsiem.
- cepetis Cepeškrāsnī vai krāsnī cepts (retāk sautēts) neliels dzīvnieks vai putns.
- cepetis Cepeškrāsnī vai krāsnī cepts (retāk sautēts) paliels gaļas gabals.
- šust Cepināt, sautēt.
- pusmīksts Daļēji, nepilnīgi izvārīts, izcepts, izsautēts (par pārtikas produktiem).
- kotlete Ēdiens - cepts, retāk sautēts, parasti saplacināti ieapaļš, veidojums no maltas vai kapātas gaļas.
- kami Ēdiens no pienā vai rūgušpienā iejauktu sautētu un apgrauzdētu rudzu, miežu, zirņu, pupu miltu maisījuma; šāds miltu maisījums.
- ragū Ēdiens, kas ir pagatavots no sīki sagrieztas sautētas gaļas vai dārzeņiem.
- gulašs Ēdiens, kas pagatavots no apceptiem un sautētiem gaļas gabaliņiem.
- šmorēties Gatavot sautētu gaļu, cepeti; darboties (pa virtuvi), cepot, sautējot (gaļu).
- gozīt Gozēt - sildīt, karsēt; apgrozīt, grozot cept; sautēt.
- iesautēt Ielikt sautēt.
- befstroganovs Īpaši sagatavotas (strēmelēs sagrieztas, apceptas un sautētas) liellopa gaļas ēdiens.
- stroganovs Īpaši sagatavotos (strēmelēs sagrieztas, apceptas un sautētas, parasti liellopa) gaļas ēdiens.
- uzplaucēt Īsu brīdi sautēt, vārīt.
- sašķovēt Izsautēt kopā (divu vai vairāku veidu dārzeņus).
- izsutēt Izsautēt, izkausēt.
- izgozēt Izsautēt, izsutināt, izcepināt.
- savietēties izsautēt.
- izveicēt Izsautēt.
- izveitēt Izsautēt.
- izvietēt Izsautēt.
- begans Izsautēta neliela eglīte, egļu rīkste kā sasaistīšanai, sastiprināšanai.
- begona Izsautēta neliela eglīte, egļu rīkste kā sasaistīšanai, sastiprināšanai.
- begonis Izsautēta neliela eglīte, egļu rīkste kā sasaistīšanai, sastiprināšanai.
- begons Izsautēta neliela eglīte, egļu rīkste kā sasaistīšanai, sastiprināšanai.
- begune Izsautēta neliela eglīte, egļu rīkste kā sasaistīšanai, sastiprināšanai.
- beguns Izsautēta neliela eglīte, egļu rīkste kā sasaistīšanai, sastiprināšanai.
- izšmorēties Izsautēties, izcepties (par gaļu).
- izvietēties Izsautēties.
- izšķovēt Izsutināt, izsautēt (dārzeņus kopā ar aizdaru).
- izštovēt Izsutināt, izsautēt (dārzeņus kopā ar aizdaru).
- sutināt Karsēt uz lēnas uguns nelielā šķidruma daudzumā, parasti slēgtā traukā (piemēram, gaļu, saknes); arī sautēt (1).
- čahohbili Kaukāziešu ēdiens - sautēti vistas (vai jēra, truša) gabaliņi ar tomātu mērci un sīpoliem.
- ore Koka gabals ap pusmetru garumā, kam katrā galā izurbts caurums, vienā caurumā ievērta saite, kuru sien govij ap kaklu, bet otrā iever sautētu kārkla, kadiķa vai bērza vici, kuru savij riņķī un uzmauc mietam.
- ļautiņputra Latviešu tautas ēdiens, ko gatavo no sautētiem, izžāvētiem un brūni notaukšķētiem rudziem, tos samaļot un iekuļot rūgušpienā.
- brūka Mazi maizes gabaliņi sajaukti ar sautētām kaņepēm.
- apsutināt Mazliet pasutināt; apsautēt.
- aizsautēt Mazliet sautēt, sutināt.
- mansafa Nacionālais ēdiens Jordānijā un arī citās Austrumu zemēs, ko gatavo no jēra gaļas, kas sautēta jogurta mērcē un tiek pasniegta kopā ar rīsiem.
- patveicēt Nedaudz, mazliet sautēt.
- pasautēt Neilgu laiku, mazliet sautēt.
- sauts no lauku augiem (balandas, gārsas, nātres u. c.) vārīts vai krāsnī sautēts ēdiens.
- apsautēt Pasautēt; nepilnīgi izsautēt.
- kvellat Plaucēt, sautēt.
- kvellēt Plaucēt, sautēt.
- pārsautēties Refl. --> pārsautēt (1); tikt pārsautētam.
- sautēties Refl. --> sautēt(1); tikt sautētam.
- sutināties Refl. --> sutināt (1); tikt sutinātam: arī sautēties (1).
- aizsutināt Sākt sutināt (sautēt) (pēc kā radies pārtraukums).
- savietēt sasautēt.
- sasautēt Sautējot pagatavot (ko), sautējot panākt, ka (kas) iegūst vēlamo gatavības pakāpi; izsautēt (1).
- nosautēt Sautēt un pabeigt sautēt.
- tuškavuot sautēt.
- gozēt Sildīt, karsēt; apgrozīt, grozot cept; sautēt.
- apgalvenis Slieces priekšējā gala un pirmā balziena savienojums ar savītu sakni vai sautētu jaunu bērzu.
- frikasē Smalki sagriezta (sautēta) gaļa vai zivs ar piedevām.
- štovēts Sutināts, sautēts.
- izsautēties Tikt izsautētam (1).
- pasautēties Tikt pasautētam (1).
- dasust Tikt sautētam līdz vēlamai gatavības pakāpei.
- uzsutināt Uzsautēt.
- uzsvīdināt Uzsautēt.
sautēt citās vārdnīcās:
MLVV
LLVV
MEV