Vasaras versija 2025
410 995 šķirkļi
rīspapīrs
rīspapīrs
1.Plāns, ēdams papīrs, kas pagatavots no rīsa stiebriem, to izmanto kulinārijā.
2.Ķīnas mākslinieku vidū izsenis iecienīts papīrs, ko gatavo no Āzijā augošā nelielā koka vai krūma "Tetra-ponax papyriferum" pulpas (serdes).
Cilme:angļu “rice-paper”
Avoti: PL
Korpusa piemēri
Šie piemēri no latviešu valodas tekstu korpusa ir atlasīti automātiski un var būt neprecīzi.
  • Labāk likt mazāk nekā par daudz pildījuma, citādi rīspapīrs var saplīst.
  • Sagatavo ievīstīšanai rīspapīru, pārlejot to ar verdošu ūdeni.
  • Tad pildījumu cieši ievīsta rīspapīra rullītī un bauda, pamērcējot kādā gardā mērcītē.
  • Izmantotais materiāls ir tāds pats, kā tradicionālajiem ķīniešu lietussargiem - koks, rīspapīrs un mazliet līmes.
  • Gaļu ( tā jāsagriež plānās strēmelītēs), jūras veltes, zivs fileju un pirms pildīšanas rīspapīrā jāapcep vokpannā vai parastā pannā, cepšanas laikā aromātam pievienojot nedaudz sojas mērces, rīvēta ingvera vai pāris pilienus sezama eļļas.