rīspapīrs
rīspapīrs
1.Plāns, ēdams papīrs, kas pagatavots no rīsa stiebriem, to izmanto kulinārijā.
2.Ķīnas mākslinieku vidū izsenis iecienīts papīrs, ko gatavo no Āzijā augošā nelielā koka vai krūma "Tetra-ponax papyriferum" pulpas (serdes).
Cilme:angļu “rice-paper”
Avoti: PL
Korpusa piemēri
Šie piemēri no latviešu valodas tekstu korpusa ir atlasīti automātiski un var būt neprecīzi.
- Labāk likt mazāk nekā par daudz pildījuma, citādi rīspapīrs var saplīst.
- Sagatavo ievīstīšanai rīspapīru, pārlejot to ar verdošu ūdeni.
- Tad pildījumu cieši ievīsta rīspapīra rullītī un bauda, pamērcējot kādā gardā mērcītē.
- Izmantotais materiāls ir tāds pats, kā tradicionālajiem ķīniešu lietussargiem - koks, rīspapīrs un mazliet līmes.
- Gaļu ( tā jāsagriež plānās strēmelītēs), jūras veltes, zivs fileju un pirms pildīšanas rīspapīrā jāapcep vokpannā vai parastā pannā, cepšanas laikā aromātam pievienojot nedaudz sojas mērces, rīvēta ingvera vai pāris pilienus sezama eļļas.