Vasaras versija 2025
410 995 šķirkļi
risoto
risoto
Itāliešu ēdiens no rīsiem, tomātu pastas, sīpoliem, siera, dārzeņiem un maltas gaļas vai zivs; rizoto.
Cilme:it. “risotto”
Avoti: LEV
Korpusa piemēri
Šie piemēri no latviešu valodas tekstu korpusa ir atlasīti automātiski un var būt neprecīzi.
  • Neaizmirsīsim arī risoto un sīpolu zupu – šajos ēdienos bez vīna nu nekā!
  • Bet, kā atklāj “ Seriouseats” eksperiments, risoto rīsi nebūt nav vienīgā iespējamā izvēle.
  • Dziedātāja Elizabete Zagorska, būdama ātras un kaislīgas dabas sieviete, pie plīts ilgi dzīvoties nemīl, tādēļ viņas izpildījumā risoto ar tīģergarnelēm un dārzeņiem top pēc individuālas receptes, kādu pavārgrāmatās nevar atrast.
  • 1 galviņa melnais ķiploks 200 ml Amarone vai cits sauss sarkanvīns 400 g risoto rīsi 100 g cieto šķirņu siers ( sarīvēts) pikucis sviests
  • Pie tam vispopulārākā risoto recepte ir vienkārši rīsi ar safrānu, drusku sīpoli, klasiskā olīveļļa un sāls ar pipariem – risotto alla Milanese.