Rudens versija 2025
412 004 šķirkļi
polenta
polenta
Itāliešu virtuves ēdiens: grauzdētu miltu biezputra.
Avoti: PL
Korpusa piemēri
Šie piemēri no latviešu valodas tekstu korpusa ir atlasīti automātiski un var būt neprecīzi.
  • Virs polentas izkārto bazilika lapiņas, ķirštomātu pusītes un apkaisa tās ar atlikušo sieru.
  • ir polenta.
  • Kad polenta sastingusi un atdzisusi, ar nelielu formiņu izspiež vienāda izmēra aplīšus, stienīšus vai trijstūrīšus un kārto uz cepamā papīra.
  • Gorgonzola slavens ar izteikti spēcīgo un aso garšu, to izmanto dažādu tradicionālo itāliešu ēdienu pagatavošanā, piemēram, rizoto, pastām, polentai un arī picām.
  • 100 g polenta ( rupja maluma kukurūzas milti)