Šie piemēri no latviešu valodas tekstu korpusa ir atlasīti automātiski un var būt neprecīzi.
- Sarukšanas temperatūra tika mērīta pēc kaļķošanas, atkaļķošanas un piķelēšanas procesiem saskaņā ar standartu [66].
- Lai noteiktu piķelēšanas procesa ietekmi uz jēlādu, zaudēto kolagēna olbaltumvielu daudzums un sarukšanas temperatūra tika aprēķināta visām konservētajām jēlādām.
- Tabulā 4.13 apkopoti kolagēna olbaltumvielu zuduma dati no visiem pirmsmiecēšanas procesiem ( mērcēšana, kaļķošana, atkaļķošana, mīkstināšana, piķelēšana) visām konservētajām jēlādām.
- Tā kā piķelēšanā tika izmantota sērskābe, ietekme uz kolagēnu ir maznozīmīga, jo saskaņā ar literatūras datiem [96] stipras neorganiskās skābes augstas koncentrācijas nātrija hlorīda klātbūtnē nedegradē kolagēnu piķelēšanas procesa ietvaros.
- Ja gribās pašam eksperimentēt tad labāk uz seska vai caunas tos vismaz vieglāk atgaļot un attaukot tālāk piķelēšana,taninēšana,bet tur tiešām daudz ko jāzin.