kaltēšana
kaltēšana
Konservēšanas veids – ūdens iztvaicēšana siltumā no šķidriem, pastveida vai cietiem pārtikas produktiem līdz produkta beigu mitrumam 4-15%.
Stabili vārdu savienojumiIzsmidzināšanas kaltēšana.
- Izsmidzināšanas kaltēšana vārdkoptermins — šķidrumu kaltēšana gaisā sīki disperģētu pilienu veidā
- Kaltēšana virstošā slānī vārdkoptermins — cietu, sīkgraudainu daļiņu kaltēšana karsta gaisa plūsmā, daļiņām atrodoties kustībā (lidinoties)
- Kontakta kaltēšana vārdkoptermins — šķidru vai pastveida produktu kaltēšana, tiem saskaroties ar karstu kaltes virsmu
- Konvektīvā kaltēšana vārdkoptermins — kaltēšana gaisa, dūmgāzu vai pārkarsēta tvaika vidē
- Sublimācijas kaltēšana vārdkoptermins — ūdens iztvaicēšana no sasaldētiem produktiem, kad kristāliskā viela pāriet gāzveida stāvoklī
Avoti: ZTV
Korpusa piemēri
Šie piemēri no latviešu valodas tekstu korpusa ir atlasīti automātiski un var būt neprecīzi.
- Atbildi atradām laikrakstā Latgales Laiks, kas piedāvā dažus kaltēšanas paņēmienus.
- Sublimācijas kaltēšana ir līdzīgs process kā saldētām, kaltētām ogām."
- Svarīga ne tikai mazgāšana, bet arī gludināšana, kaltēšana.”
- Tiesa, izdevās ekonomēt līdzekļus, kas bija paredzēti graudu kaltēšanai.
- Žāvēšana ( kaltēšana) ir mitruma samazināšana, izmantojot siltuma paņēmienus.