Paplašinātā meklēšana
Meklējam cepšana.
Atrasts vārdos (1):
Vārdu savienojumos nav.
Atrasts skaidrojumos (60):
- beigelis Apaļa maizīte ar caurumu vidū, ko gatavo no zemā temperatūrā ilgi raudzētas kviešu mīklas un pirms cepšanas vāra verdošā ūdenī, kam pievienots miežu iesals.
- aleurometrs Aparāts, ar ko pārbauda miltu derīgumu maizes cepšanai pēc aleurona labuma.
- iesalināt Apstrādāt (miltus maizes cepšanai) ar karstu ūdeni, lai daļu cietes pārvērstu cukurā.
- panēt Apviļāt, piemēram, rīvmaizē, miltos, olā (produktu, parasti pirms cepšanas).
- ķeizerkūka Ar sāli un ķimenēm apkaisīts rupjmaizes plācenis (ko parasti cep pēdējo pēc maizes cepšanas).
- bleķe Cepešpanna cepšanai krāsnī.
- britans Cepešpanna cepšanai krāsnī.
- putrnieks cepšanai nederīgs nēģis, kas nav izlaidis ikrus.
- ieslāņi Cepumi, kam priekš cepšanas kaut kas ielikts mīklā, piem., ievārījums.
- cepeškrāsns Četrstūraina (skārda) ierīce (parasti iebūvēta plītī), ko, sakarsējot no visām pusēm, izmanto (piemēram, maizes, cepešu, pudiņu) cepšanai.
- veidne Dažādas formas trauks pārtikas izstrādājumu cepšanai.
- karbonāde Dzīvnieka, parasti cūkas, muguras gabals ar ribām; cepta vai cepšanai sagatavota šī gabala šķēle ar vienu ribu.
- porme Forma - veidne cepšanai.
- jaut maizi gatavot mīklu maizes cepšanai.
- tosteris ierīce maizes šķēļu grauzdēšanai, apcepšanai.
- mangals ierīce šašliku un jebkuras uz iesma uzdurtas gaļas cepšanai; grila panna (Vidusāzijā un Kaukāzā).
- iesma Iesms - nodrāzts tievs kociņš vai dzelzs stienītis ar smailu galu, uz kura uzdur ko cepšanai vai kūpināšanai.
- iesmis Iesms - nodrāzts tievs kociņš vai dzelzs stienītis ar smailu galu, uz kura uzdur ko cepšanai vai kūpināšanai.
- virbis Iesms, uz kura uzdur, piemēram, zivis žāvēšanai, gaļu cepšanai.
- badapanna Īpaša panna (līdzīga vafeļu pannai) pankūku cepšanai ar maz taukvielām.
- grils Īpašas restes vai speciāla kamera cepšanai.
- izplīkst Izplāt ļoti plānu, piemēram, mīklu pīrāgu cepšanai.
- iemīcīt Izveidojot mīklu, sagatavot cepšanai (maizi).
- smuceklis kociņa galā piestiprināta lupata, ko izmanto pannas ieeļļošanai pirms pankūku cepšanas.
- Frankfurtes desiņas kūpinātas desiņas, piemērotas cepšanai vai vārīšanai.
- krāsns Kurināmā ierīce ēdiena gatavošanai (parasti cepšanai tās iekšienē).
- paberi Labības vai citi smalkumi; milti, ko pirms cepšanas pabārsta zem maizes klaipa.
- BBQ Lēna gaļas, zivju vai dārzeņu gatavošana uz karstām oglēm; ierīce cepšanai uz oglēm; barbekjū.
- panna Lēzens metāla, parasti apaļš, trauks ar rokturi (cepšanai uz atklātas uguns, karstas virsmas); taisnstūraina metāla plāksne ar uzliektām malām (cepšanai cepeškrāsni).
- ceplis Liela krāsns zemnieku mājās (telpu apsildīšanai, maizes cepšanai, ēdienu gatavošanai, arī apgaismošanai).
- čura Lieto atkārtojumā, lai atdarinātu cepšanas vai vārīšanās skaņas.
- maizniecība Maizes cepšanas darbības nozare.
- maizniekmeistars Maizes cepšanas meistars.
- pēcrūgšana Maizes cepšanas procesa sastāvdaļa, kad gatavo mīklu pēc sadalīšanas gabalos uz laiku atstāj rūgšanai lai atjaunotos struktūra un mīkla piesātinātos ar ogļskābo gāzi.
- priekškurs Maizes krāsns iesildīšana pirms cepšanas.
- nocepums masas zudums, kas ir radies cepšanas procesā.
- restes Metāla režģis krāsnī, grilā vai (gāzes, arī elektriskajā) plītī cepšanai.
- mīcīt pīrāgus mīcīt mīklu pīrāgu cepšanai.
- mīcīt raušus mīcīt mīklu raušu cepšanai.
- licenis Mīklas palieka, sakasnis, ko uzglabā nākošajai maizes cepšanai ieraugam.
- iesms Nūja, stienis, kuram viens vai abi gali ir nosmailināti un kuru parasti izmanto, lai ko uzdurtu cepšanai uz uguns.
- rausis Olas vai piens, ar kuru pirms cepšanas tiek klāts maizes klaips.
- pabārkšķi Paberi - labības vai citi smalkumi; milti, ko pirms cepšanas pabārsta zem maizes klaipa.
- pabāršķi Paberi - labības vai citi smalkumi; milti, ko pirms cepšanas pabārsta zem maizes klaipa.
- pabārsti Paberi - labības vai citi smalkumi; milti, ko pirms cepšanas pabārsta zem maizes klaipa.
- plāts Panna ar vaļēju galu mīklas izstrādājumu cepšanai.
- cepešpanna Panna produktu (piemēram, gaļas, mīklas) cepšanai cepeškrāsnī vai krāsnī.
- vafeļpanna Panna vafeļu cepšanai.
- panešana Pārtikas produktu apstrādes veids. Viens no p-as paņēmieniem, sagatavojot produktus cepšanai, ir produktu apviļāšana miltos vai rīvmaizē un sakultā olā.
- krekers Plāns, sauss cepums, kura mīklu gatavo ar taukvielām, bet bez cukura; pēc izcepšanas virsmu pārklāj ar garšvielām (sāli, sieru u. c.).
- piecepums Produkta kārta, kas cepšanas procesā ir pielipusi (parasti pie pannas).
- ārds Režģa elements kurtuvēs, kaltēs, cepšanas iekārtās.
- šmorēt Sautēt pēc apcepšanas (piemēram, gaļu).
- kūgatnis Skārda panna kūku cepšanai.
- pamalis Slota krāsns izslaucīšanai (pirms maizes cepšanas).
- nošķorēt Stipri sakurināt, sakarsēt; sagatavot (krāsni) maizes cepšanai.
- mīcīt maizi (arī pīrāgus, raušus u. tml.) šādā veidā gatavot mīklu maizes (pīrāgu, raušu u. tml.) cepšanai.
- plāte Taisnstūraina plāna panna (kā) cepšanai krāsnī, cepeškrāsnī.
- mīcītava Telpa, arī cehs, kur gatavo mīklu maizes cepšanai.
- cumpurnis Vieta, kur cepšanas laikā ir saskārušies divi maizes klaipi.
Citās vārdnīcās nav šķirkļa cepšana.