Paplašinātā meklēšana
Meklējam šķēle.
Atrasts vārdos (4):
Vārdu savienojumos nav.
Atrasts skaidrojumos (63):
- (no)griezt maizi (no)griezt šķēli (vai vairākas šķēles) maizes
- šķiedes Apšķīdušas novārītas kartupeļu šķēles vai kartupeļu biezputra ar nepilnīgi izšķīdušiem kartupeļiem
- biezpienmaize ar biezpienu apziesta maizes šķēle
- medus maize ar medu apziesta maizes šķēle
- basturma Austrumnieku ēdiens - kaltētas vai ceptas gaļas šķēles
- ņuka Bieza (parasti maizes) šķēle, arī biezs (kā) gabals; nuka
- nuka Bieza (parasti maizes) šķēle, arī biezs (kā) gabals; ņuka
- karašnuka Bieza karašas šķēle, rika
- kanika Bieza maizes rika, biezs maizes gabals, šķēle
- kaniks Bieza maizes rika, biezs maizes gabals, šķēle
- konika Bieza maizes rika, biezs maizes gabals, šķēle
- kunika Bieza maizes rika, biezs maizes gabals, šķēle
- ķocis Biezas, neizveicīgi sagrieztas maizes šķēles
- hamburgers Cepta gaļas šķēle ar piedevām starp apaļmaizītes divām daļām
- romšteks Cepta liellopu fileja šķēle
- bifšteks Cepta liellopu filejas šķēle, kas vidū vēl ir sārta
- rostbifs Cepta liellopu gaļas šķēle ar neizceptu vidu
- šķēlīte dem. --> šķēle
- karbonāde Dzīvnieka, parasti cūkas, muguras gabals ar ribām; cepta vai cepšanai sagatavota šī gabala šķēle ar vienu ribu
- steiks Ēdiens - cepta (parasti liellopa) gaļas šķēle
- šnicele Ēdiens - cepta, saplacināta, iegarena gaļas šķēle, arī šāds maltas vai kapātas gaļas veidojums
- eskalops Ēdiens - īpaši sagatavotas gaļas šķēles no (cūkas, vērša) vidukļa vai pakaļkājas mīkstuma
- sīpolsitenis Ēdiens - izdauzītas, ar sīpoliem saceptas liellopu gaļas šķēles
- šatobriāns Ēdiens - sārti ceptas, divkārt biezas liellopu šķiņķa, gurna gabala šķēles
- ķeizaršnicele Ēdiens - sviestā cepta, saplacināta, iegarena teļa gurna gaļas šķēle, kas atbilstoši pagatavota
- bērziņi Ēdiens, ko gatavo vārot verdošā pienā plānas šķēles, no smalku miltu cietas mīklas
- taukmaize Ēšanai paredzēta ar kausētiem taukiem apziesta maizes šķēle
- sviestmaize Ēšanai paredzēta ar sviestu apziesta maizes šķēle; šāda maizes šķēle ar uzgriežamiem, piemēram, desu, sieru
- sausa maize ēšanai paredzēta maizes šķēle, gabals, kam nav uzziestas, uzliktas piedevas (piemēram, sviests, gaļa)
- izgraiza Gabals vai šķēle nodalīts no lielāka gabala
- steks gaļas šķēle; arī bifšteks; steiks
- rulade Gaļas šķēles ar pildījumu
- tosts Grauzdēta maizes šķēle
- karpačo Itāļu virtuves ēdiens - ļoti plānas liellopu u. c. gaļas šķēles, ko garnē ar salātu lapām, sieru u. tml.; "carpaccio"
- carpaccio Karpačo - itāļu virtuves ēdiens, ļoti plānas liellopu u. c. gaļas šķēles, ko garnē ar salātu lapām, sieru u. tml.
- rulete Konditorejas izstrādājums no mīklas, kas cilindrveidīgi ir satīta vairākās kārtās ar saldu pildījumu; šāda izstrādājuma gabals, šķēle
- rulete Kulinārijas izstrādājums - cilindrveidīgi satīta, parasti pildīta, gaļa, šādā formā izveidota maltā gaļa; šādas gaļas veidojuma gabals, šķēle
- statistiskā multipleksēšana laikdales multipleksēšanas paveids, kas laikšķēles dinamiski pārdala, piešķirot tās tiem datu avotiem, kamir pārraidei sagatavoti dati, bet nevis visiem datu avotiem pēc kārtas
- strēpala Lopu mēslu gabals (šķēle)
- maizesgabals Maizes gabals, maizes šķēle, rieciens
- dona maizes klaipa šķēle
- rika Maizes šķēle (parasti bieza, nogriezta klaipam visapkārt); arī rieciens
- garneļmaize Maizes šķēle (piemēram, sviestmaize) ar garnelēm
- kaņcs maizes šķēle līdz puskukulim
- braicka Maizes šķēle visa klaipa lielumā
- apryka maizes šķēle, griezta visapkārt klaipam
- griezenis Nogriezts gabals, šķēle
- sausiņi pārtikas produkts - kaltētas maizes vai īpaša maizes izstrādājuma šķēles
- maize pārtikas produkts, ko cep, parasti no raudzētas mīklas, krāsnī un kam ir raksturīga klaipa, kukuļa forma; šāda pārtikas produkta šķēle, gabals
- sklaudiņš plāna maizes šķēle
- snīderīte Plāna šķēle, šaura sloksne, sīks gabals no kāda augļa
- riecēns pusšķēle (maizes)
- riecenis Rieciens, maizes gabals, parasti lielāks (biezāks) nekā šķēle
- riciņš Rika - maizes šķēle
- roustbīfs Rostbīfs - cepta liellopu fileja šķēle ar neizceptu vidus daļu
- uzrikāt Sagriezt (maizes šķēles)
- uzrikot Sagriezt (maizes šķēles)
- uzgriezt Sagriezt (pārtikas produktu, parasti desu, sieru, augli) šķēlēs, gabalos u. tml. un novietot (šķēles, gabalus u. tml.) virsū (uz kā, kam, arī kur)
- sīpolklopsis Sīpolsitenis - izdauzītas, ar sīpoliem saceptas liellopu gaļas šķēles
- kamare Speķa šķēles āda
- šķaidiņi šķiedes - apšķīdušas novārītas kartupeļu šķēles vai kartupeļu biezputra ar nepilnīgi izšķīdušiem kartupeļiem
- sutenis Taukos ceptas kartupeļu šķēles
- speķis Zemādas tauku slānis (cūkai); šāda tauku slāņa šķēle, gabals; šāda tauku slāņa šķēle, gabals, kas ir sagatavots ēšanai
šķēle citās vārdnīcās:
MLVV
LLVV
MEV