Paplašinātā meklēšana
Meklējam šķēle.
Atrasts vārdos (4):
Vārdu savienojumos nav.
Atrasts skaidrojumos (63):
- (no)griezt maizi (no)griezt šķēli (vai vairākas šķēles) maizes.
- šķiedes Apšķīdušas novārītas kartupeļu šķēles vai kartupeļu biezputra ar nepilnīgi izšķīdušiem kartupeļiem.
- biezpienmaize Ar biezpienu apziesta maizes šķēle.
- medus maize ar medu apziesta maizes šķēle.
- basturma Austrumnieku ēdiens - kaltētas vai ceptas gaļas šķēles.
- ņuka Bieza (parasti maizes) šķēle, arī biezs (kā) gabals; nuka.
- nuka Bieza (parasti maizes) šķēle, arī biezs (kā) gabals; ņuka.
- karašnuka Bieza karašas šķēle, rika.
- kanika Bieza maizes rika, biezs maizes gabals, šķēle.
- kaniks Bieza maizes rika, biezs maizes gabals, šķēle.
- konika Bieza maizes rika, biezs maizes gabals, šķēle.
- kunika Bieza maizes rika, biezs maizes gabals, šķēle.
- ķocis Biezas, neizveicīgi sagrieztas maizes šķēles.
- hamburgers Cepta gaļas šķēle ar piedevām starp apaļmaizītes divām daļām.
- romšteks Cepta liellopu fileja šķēle.
- bifšteks Cepta liellopu filejas šķēle, kas vidū vēl ir sārta.
- rostbifs Cepta liellopu gaļas šķēle ar neizceptu vidu.
- šķēlīte Dem. --> šķēle.
- karbonāde Dzīvnieka, parasti cūkas, muguras gabals ar ribām; cepta vai cepšanai sagatavota šī gabala šķēle ar vienu ribu.
- steiks Ēdiens - cepta (parasti liellopa) gaļas šķēle.
- šnicele Ēdiens - cepta, saplacināta, iegarena gaļas šķēle, arī šāds maltas vai kapātas gaļas veidojums.
- eskalops Ēdiens - īpaši sagatavotas gaļas šķēles no (cūkas, vērša) vidukļa vai pakaļkājas mīkstuma.
- sīpolsitenis Ēdiens - izdauzītas, ar sīpoliem saceptas liellopu gaļas šķēles.
- šatobriāns Ēdiens - sārti ceptas, divkārt biezas liellopu šķiņķa, gurna gabala šķēles.
- ķeizaršnicele Ēdiens - sviestā cepta, saplacināta, iegarena teļa gurna gaļas šķēle, kas atbilstoši pagatavota.
- bērziņi Ēdiens, ko gatavo vārot verdošā pienā plānas šķēles, no smalku miltu cietas mīklas.
- taukmaize Ēšanai paredzēta ar kausētiem taukiem apziesta maizes šķēle.
- sviestmaize Ēšanai paredzēta ar sviestu apziesta maizes šķēle; šāda maizes šķēle ar uzgriežamiem, piemēram, desu, sieru.
- sausa maize ēšanai paredzēta maizes šķēle, gabals, kam nav uzziestas, uzliktas piedevas (piemēram, sviests, gaļa).
- izgraiza Gabals vai šķēle nodalīts no lielāka gabala.
- steks gaļas šķēle; arī bifšteks; steiks.
- rulade Gaļas šķēles ar pildījumu.
- tosts Grauzdēta maizes šķēle.
- karpačo Itāļu virtuves ēdiens - ļoti plānas liellopu u. c. gaļas šķēles, ko garnē ar salātu lapām, sieru u. tml.; "carpaccio".
- carpaccio Karpačo - itāļu virtuves ēdiens, ļoti plānas liellopu u. c. gaļas šķēles, ko garnē ar salātu lapām, sieru u. tml.
- rulete Konditorejas izstrādājums no mīklas, kas cilindrveidīgi ir satīta vairākās kārtās ar saldu pildījumu; šāda izstrādājuma gabals, šķēle.
- rulete Kulinārijas izstrādājums - cilindrveidīgi satīta, parasti pildīta, gaļa, šādā formā izveidota maltā gaļa; šādas gaļas veidojuma gabals, šķēle.
- statistiskā multipleksēšana laikdales multipleksēšanas paveids, kas laikšķēles dinamiski pārdala, piešķirot tās tiem datu avotiem, kamir pārraidei sagatavoti dati, bet nevis visiem datu avotiem pēc kārtas.
- strēpala Lopu mēslu gabals (šķēle).
- maizesgabals Maizes gabals, maizes šķēle, rieciens.
- dona maizes klaipa šķēle.
- rika Maizes šķēle (parasti bieza, nogriezta klaipam visapkārt); arī rieciens.
- garneļmaize Maizes šķēle (piemēram, sviestmaize) ar garnelēm.
- kaņcs maizes šķēle līdz puskukulim.
- braicka Maizes šķēle visa klaipa lielumā.
- apryka maizes šķēle, griezta visapkārt klaipam
- griezenis Nogriezts gabals, šķēle.
- sausiņi Pārtikas produkts - kaltētas maizes vai īpaša maizes izstrādājuma šķēles.
- maize Pārtikas produkts, ko cep, parasti no raudzētas mīklas, krāsnī un kam ir raksturīga klaipa, kukuļa forma; šāda pārtikas produkta šķēle, gabals.
- sklaudiņš plāna maizes šķēle.
- snīderīte Plāna šķēle, šaura sloksne, sīks gabals no kāda augļa.
- riecēns pusšķēle (maizes).
- riecenis Rieciens, maizes gabals, parasti lielāks (biezāks) nekā šķēle.
- riciņš Rika - maizes šķēle.
- roustbīfs Rostbīfs - cepta liellopu fileja šķēle ar neizceptu vidus daļu.
- uzrikāt Sagriezt (maizes šķēles).
- uzrikot Sagriezt (maizes šķēles).
- uzgriezt Sagriezt (pārtikas produktu, parasti desu, sieru, augli) šķēlēs, gabalos u. tml. un novietot (šķēles, gabalus u. tml.) virsū (uz kā, kam, arī kur).
- sīpolklopsis Sīpolsitenis - izdauzītas, ar sīpoliem saceptas liellopu gaļas šķēles.
- kamare Speķa šķēles āda.
- šķaidiņi šķiedes - apšķīdušas novārītas kartupeļu šķēles vai kartupeļu biezputra ar nepilnīgi izšķīdušiem kartupeļiem.
- sutenis Taukos ceptas kartupeļu šķēles.
- speķis Zemādas tauku slānis (cūkai); šāda tauku slāņa šķēle, gabals; šāda tauku slāņa šķēle, gabals, kas ir sagatavots ēšanai.
šķēle citās vārdnīcās:
MLVV
LLVV
MEV