Vasaras versija 2025
410 995 šķirkļi
karpačo
karpačo
Itāļu virtuves ēdiens – ļoti plānas liellopu u. c. gaļas šķēles, ko garnē ar salātu lapām, sieru u. tml.; "carpaccio".
Avoti: PL
Korpusa piemēri
Šie piemēri no latviešu valodas tekstu korpusa ir atlasīti automātiski un var būt neprecīzi.
  • Kopš tā laika karpačo ir ieņēmis stabilu vietu uzkodu klāsta galvgalī un iekarojis popularitāti labāko restorānu ēdienkartēs.
  • Tavam svētku galdam piedāvājam 3 karpačo receptes - liellopa gaļas, dārzeņu un laša karpačo ar baltajiem redīsiem.
  • Arī tagad, pēc 65 gadiem, vislabāko karpačo var nobaudīt tajā pašā Harija bārā Venēcijā, Calle Vallaresso Nr.
  • * Rutku karpačo – ļoti plānās šķēlītēs sagrieztus rutkus kārto uz šķīvja, pārkaisa ar maurlociņiem, apslaka ar olīveļļas un citronu sulas mērci un uzrīvē cieto sieru.
  • No zivīm jābauda lasis, pagatavots tvaicēts vai pasniegts kā karpačo, bet desertos veselīgākā un kvalitatīvākā izvēle būs laba tumšā šokolāde, ja ir vēlme pēc bagātīgas garšas.