skābēšana
skābēšana
1.joma: pārtika Augļu un dārzeņu bioloģiskais konservēšanas veids, kurā konservants ir mikroorganismu darbības rezultātā radusies pienskābe.
2.joma: lauksaimniecība Lopbarības skābēšana – viens no lopbarības konservēšanas veidiem, ko lieto augu zaļās masas, sakņaugu un graudu saglabāšanai, izmantojot pienskābo rūgšanu vai organiskās un minerālās skābes.
3.joma: ādas apstrāde Kažokādu pusfabrikāta apstrāde ar maizes kvasiem (sarežģīts bioķīmisks process).
Avoti: ZTV
Korpusa piemēri
Šie piemēri no latviešu valodas tekstu korpusa ir atlasīti automātiski un var būt neprecīzi.
- Varēs uzrāpties umurkumurā, piedalīties kāpostu skābēšanā, sola K. Kalnarāja.
- Bet uz soliņa grozs pilns ar gurķiem – laikam skābēšanai salasīti.
- Kāpostu skābēšana ir viens no labākajiem veidiem, kā tos saglabāt ziemai.
- Aizvakar pajautāju mammai, kad būtu vispiemērotākais brīdis kāpostu skābēšanai.
- Skābēšanai izmanto tikai baltas galviņas, jo zaļās lapas padara kāpostu sulu rūgtu.