saute
saute apvidvārds
1.Karstums, arī karsēšanās; tveice.
2.Zirdzene ("Angelica").
3.No lauku augiem (balandas, gārsas, nātres u. c.) vārīts ēdiens.
4.No mazām zivīm gatavots ēdiens, tās sautējot.
5.Meža zirdzene ("Angelica sylvestris").
Avoti: ĒiV, KV, VV, Aug2
Korpusa piemēri
Šie piemēri no latviešu valodas tekstu korpusa ir atlasīti automātiski un var būt neprecīzi.
- Pievieno abolu un vinu, saute kamer vins izgaro.
- Pieber sali, piparus, lauru lapu, pielej ellu uzliek vaku un uz pavisam mazas liesmas saute.
- Pieneņu pumpuru saute.
- Liek klat sagrieztus sapinjonus, nedaudz apcep, liek klat kubinos sagrieztus kabacus, visu saute uz pannas uzliekot virsu stikla vaku uz videjas uguns.
- panem apcepina trusi uz pannas sviestaa,tad liek ieksa " piilee"(vai kada cita sautejama katla..liek kartam sarivetus burkanus,trusi,kimenes,kiplokus,sali,piparus un nedaudz udens..tad saute kamer var iekost,beigas vel pievieno krejumu un nedaudz pasaute.