recināt
Lietojuma biežums :
recināt apvidvārds
recinēt apvidvārds
Likt sarecēt.
Avoti: EH, ME
Korpusa piemēri
Korpusa piemēri
Šie piemēri no latviešu valodas tekstu korpusa ir atlasīti automātiski un var būt neprecīzi.
- Zinātnieki modificēja baktērijas, lai tās sintezētu himozīnu, kas recināja pienu un bija izmantojams siera un biezpiena ražošanā.
- 2.2. pārtikas himozīnkazeīnu – piena produktu, kas iegūts, recinot vājpienu vai produktus, kuri iegūti no piena, pēc tam atdalot sūkalas un iegūto koagulātu skalojot un žāvējot.
- 2.2. pārtikas himozīnkazeīnu - piena produktu, kas iegūts, recinot vājpienu vai produktus, kuri iegūti no piena, pēc tam atdalot sūkalas un iegūto koagulātu skalojot un žāvējot.
- Tie cēlušies no darbības vārdiem „ kupt” un „ kupināt” ar nozīmi „ sildot recināt”.
- Augļu un ogu pektīnam skābju un cukura klātbūtnē ( optimāli — 60% cukura, 1% organisko skābju, 0,5—1,5% pektīna un pH 3,1—3,5) piemīt recēšanas spēja, tāpēc tam pārtikas rūpniecībā ir liela nozīme džemu, želeju, marmelāžu u.c. recināto augļu un ogu produktu gatavošanā.