Vasaras versija 2025
410 995 šķirkļi
raudzēšana
raudzēšana joma: pārtika
Tehnoloģisks process, kurā mikroorganismu, fermentu vai citu vielu ietekmē notiek pārtikas produkta sastāvdaļu bioķīmiskas izmaiņas.
Avoti: ZTV
Korpusa piemēri
Šie piemēri no latviešu valodas tekstu korpusa ir atlasīti automātiski un var būt neprecīzi.
  • Alus darīšanā svarīgākais ir labi mieži un ilgstoša un rūpīga raudzēšana.
  • 1. Mīklas pagatavošana ilgst vairākas dienas un sākas ar mīklas raudzēšanu.
  • Pagatavošanas laiks: 1st 15 min + 1 st laiks raudzēšanai
  • Pārāk šķidrai mīklai pievieno un iemaisi nedaudz miltu un turpini raudzēšanu.
  • Sijātos miltos ir vairāk gaisa, kas ir nepieciešams maizes raudzēšanai.