Vasaras versija 2025
410 995 šķirkļi
raklete
raklete
Uz galda grila gatavots ēdiens ar sieru; produktus iepriekš sagatavo – sagriež nelielos vai porciju gabalos, dažkārt tos iemarinē, sieru sagriež vai sarīvē, vai liek lielā gabalā, ļaujot viesim pašam nogriezt atbilstīga lieluma siera gabalu, un novieto tos uz galda tādā secībā, kā tie ir jāpagatavo.
Avoti: TvV
Korpusa piemēri
Šie piemēri no latviešu valodas tekstu korpusa ir atlasīti automātiski un var būt neprecīzi.
  • Kaut kas līdzīgs rakletei, taču daudzpusīgāks, ir tā dēvētais karstakmens.
  • Tādi kopīgas ēdiena baudīšanas atribūti kā, piemēram, fondī katliņš vai rakletes panna nu jau ir labi pazīstami arī pie mums.
  • Arī karstakmens – gluži tāpat kā fondī un raklete – patiesībā radies tīri praktisku iemeslu dēļ, proti, lai vienkārši būtu karsts ēdiens elementārai izdzīvošanai.
  • Kad pa grīdu izstiepj resnus vadus ar lieliem, melniem štepseļiem un galda vidū novieto rakletes grilu, ģimene vai draugu pulciņš var vilkt ārā no oderētā linu maisa karstos, mundierī ( sic!)
  • Piemēram, ko gan varētu nozīmēt šis kausētais – vienmēr tikai kausētais, no ēdiena ēdienā atkal un atkal kausētais – treknais siers, kurā tiecas iešļukt un ieķept atsevišķie fondī iemērktie maizes gabaliņi, kurš nedalāmi sajaucas ar spinātu biezeni krēmzupā, kurš apņem un savieno mazajās rakletes panniņās saliktos dārzeņus?