Vasaras versija 2025
410 995 šķirkļi
pienskābs
pienskābs īpašības vārds; joma: ķīmijaLocīšana
Lietojuma biežums :
Pamata pakāpe:
Nenoteiktā galotne
 
Vīriešu dzimte
 Vsk.Dsk.
Nom.pienskābspienskābi
Ģen.pienskābapienskābu
Dat.pienskābampienskābiem
Akuz.pienskābupienskābus
Lok.pienskābāpienskābos
Sieviešu dzimte
Vsk.Dsk.
pienskābapienskābas
pienskābaspienskābu
pienskābaipienskābām
pienskābupienskābas
pienskābāpienskābās
Noteiktā galotne
 
Vīriešu dzimte
 Vsk.Dsk.
Nom.pienskābaispienskābie
Ģen.pienskābāpienskābo
Dat.pienskābajampienskābajiem
Akuz.pienskābopienskābos
Lok.pienskābajāpienskābajos
Sieviešu dzimte
Vsk.Dsk.
pienskābāpienskābās
pienskābāspienskābo
pienskābajaipienskābajām
pienskābopienskābās
pienskābajāpienskābajās
Pārākā pakāpe: piedēklis -āk-
Vispārākā pakāpe: priedēklis vis-, piedēklis -āk- un noteiktā galotne
1.Tāds, kas veido, rada pienskābi.
1.1.Tāds, kas satur pienskābi.
Avoti: LLVV
Korpusa piemēri
Šie piemēri no latviešu valodas tekstu korpusa ir atlasīti automātiski un var būt neprecīzi.
  • Vakcīna satur inaktivētas pienskābās baktērijas, kas ir normāla maksts mikroflora.
  • Vitamīns C paskābina maksts vidi un veicina pienskābo baktēriju savairošanos.
  • Samazinoties pienskābo baktēriju skaitam, tiek sekmēta kaitīgo baktēriju vairošanās.
  • Tādā veidā kokteilis kļūs arī par lielisku pienskābo baktēriju avotu.
  • Noder arī mazliet ieskābis piens, jo pienskābās baktērijas aktīvi piedalās rūgšanas procesā.