panešana
panešana joma: pārtika
Pārtikas produktu apstrādes veids; viens no panēšanas paņēmieniem, sagatavojot produktus cepšanai, ir produktu apviļāšana miltos vai rīvmaizē un sakultā olā.
Avoti: ZTV
Korpusa piemēri
Šie piemēri no latviešu valodas tekstu korpusa ir atlasīti automātiski un var būt neprecīzi.
- Pārtikas nepanešana nav tas pats, kas alerģija pret kādu pārtikas produktu.
- Pārtikas produktu nepanešana nav tik dramatiska, bet parasti saistās ar kāda konkrēta enzīma trūkumu.
- Ir pārbaudes, kurās var noteikt laktozes vai augu līmes nepanešanu, bet šīs analīzes ir sarežģītas un prasīs daudz spēka.
- Varbūt, bet daži dietologi norāda, ka visi simptomi, tostarp nogurums, depresija, vēdera uzpūšanās, artrīts un astma - liecina par kāda produkta nepanešanu.
- Tāpat kā pārtikas produktu alerģijas, arī dažādu pārtikas produktu nepanešana ir organisma negatīva reakcija pret šiem produktiem, taču, pretēji alerģijai, pārtikas produktu nepanešana nav saistīta ar imūnsistēmu.