Vasaras versija 2025
410 995 šķirkļi
paella
paella
Paelja – spāņu (valensiešu) ēdiens, ko gatavo no rīsiem un safrāna kopā ar dārzeņiem, zivīm (jūras veltēm) vai gaļu.
Avoti: PL
Korpusa piemēri
Šie piemēri no latviešu valodas tekstu korpusa ir atlasīti automātiski un var būt neprecīzi.
  • Vidusjūras restorānos ēdienkartēs noteikti atrodamas paellas ar gliemežiem, garnelēm, omāru, kalmāriem vai langustu.
  • Paellas dzimtenē sākotnēji radītā paella de carn ( paella ar gaļu) ir populāra arī mūsdienu Valensijā.
  • Viena no autentiskākajām paellas versijām ir paella de peix ( paella ar zivīm) vai paella de marisco ( paella ar jūras veltēm).
  • Laika gaitā paellas unikālā recepte kļuva arvien iecienītāka ne tikai Spānijā, bet arī ārpus tās, tādēļ tika radītas jaunas paellas gatavošanas metodes, receptē iekļaujot vēl nebijušas sastāvdaļas.
  • Īsti spāņi, īsta paellas panna, īsti spāņu rīsi un garšvielas.