paelja
paelja sieviešu dzimtes 4. deklinācijas lietvārdsLocīšana
Lietojuma biežums :
| Vsk. | Dsk. | |
|---|---|---|
| Nom. | paelja | paeljas |
| Ģen. | paeljas | paelju |
| Dat. | paeljai | paeljām |
| Akuz. | paelju | paeljas |
| Lok. | paeljā | paeljās |
Spāņu (valensiešu) ēdiens, ko gatavo no rīsiem un safrāna kopā ar dārzeņiem, zivīm (jūras veltēm) vai gaļu; paella.
Avoti: PL
Korpusa piemēri
Šie piemēri no latviešu valodas tekstu korpusa ir atlasīti automātiski un var būt neprecīzi.
- Karstasinīgo spāņu kulinārais šedevrs paelja, kurā rīsiem pievienotas gardās jūras veltes garneles.
- Aromātiska paelja ar baltvīnu un garnelēm
- Safrānu plaši izmanto kulinārijā, dažās zemēs un kultūrās: karijs, paelja, risoto – īsti izcili šie ēdieni garšo tad, ja tiem pievienots nedaudz safrāna.
- Tieši Valensijā ir jāēd paelja.
- Starp citu, paelja nav ēdiens, tā sauc pašu seklo panniņu ar rokturīšiem, kurā šo gardo rīsu ēdienu gatavo.