kimči
Lietojuma biežums :
kimči
Korejiešu virtuves ēdiens: īpaši sagatavoti Ķīnas kāposti.
Avoti: PL
Korpusa piemēri
Korpusa piemēri
Šie piemēri no latviešu valodas tekstu korpusa ir atlasīti automātiski un var būt neprecīzi.
- Stāsti par kimči eksplozijām nav joki.
- Tikko fermentētu kimči ēšana ir to pats vienkāršākais lietojums virtuvē, tad tos ēd kā salātus vai piedevu.
- Īstie garšu baudītāji uzskata, ka lai nu kas, bet laiks kimči nāk tikai un vienīgi par labu.
- Kimči receptē asais pipars ir svarīgs, jo tas darbojas kā konservants, pagarinot kimči uzglabāšanas laiku, ierobežo slikto baktēriju attīstību un veicina lactobacili attīstību, kas bagātina garšu un ievērojami samazina ( sālīto zivju) zivjaino garšu.
- Ārpus Korejas ar vārdu „ kimči” galvenokārt saprot ar piedevām skābētus Ķīnas kāpostus vai baltos redīsus, bet Korejā kimči gatavo no daudz dažādiem dārzeņiem, tostarp ķirbjiem, sinepju lapām, baklažāniem, hurmas, rāceņiem, Āzijas kāpostiem, žeņšeņa, saldajiem kartupeļiem un pupiņu asniem.