kūpināšana
kūpināšana joma: pārtika
Pārtikas produktu (parasti gaļas, zivju, siera) konservēšana, apstrādājot ar īpašām dūmgāzēm, lai palielinātu produktu glabāšanās laiku un radītu specifisku garšu.
Avoti: ZTV
Korpusa piemēri
Šie piemēri no latviešu valodas tekstu korpusa ir atlasīti automātiski un var būt neprecīzi.
- Pateicoties garšvielām un kūpināšanai, Speck ir ļoti sātīgs un aromātisks.
- Gurna gabalu ar ādu var izmantot cepešiem, kūpināšanai un ruletēm.
- Turklāt šī gaļa ir piemērota arī cepešiem, sautēšanai un kūpināšanai.
- - zivju sagatavošanas vieta ( cepšana, kūpināšana, ēšana),
- Viss mūmijas veidošanas process, ieskaitot kūpināšanu, aizņem veselu mēnesi.