Vasaras versija 2025
410 995 šķirkļi
iebiezināšana
iebiezināšana
Sausnas satura palielināšana šķīdumā.
Stabili vārdu savienojumiKriogēnā iebiezināšana. Termiskā iebiezināšana.
  • Kriogēnā iebiezināšana vārdkoptermins sausnas satura palielināšana šķīdumā, to sasaldējot - aizvadot šķīdinātāju ledus kristālu veidā
  • Termiskā iebiezināšana vārdkoptermins sausnas satura palielināšana šķīdumā aizvadot daļu šķīdinātāja tvaika veidā
Avoti: ZTV
Korpusa piemēri
Šie piemēri no latviešu valodas tekstu korpusa ir atlasīti automātiski un var būt neprecīzi.
  • Mēs iesakām iebiezināšanai izmantot arī ūdenī iejauktus miltus vai kartupeļu cieti.
  • Vakardienas rīsus vari izmantot ātrai zupu un sautējumu iebiezināšanai, šādi saīsinot gatavošanas laiku.
  • Ražojam tikai no dabiskā piena ar iebiezināšanas metodi.
  • Zupas iebiezināšanai lieliski der rīvēts kartupelis.
  • Saldināšanai lieto cukuru vai medu, cietes sīrupu; iebiezināšanai – kartupeļu cieti.