daikons
daikons
Ziemas redīss ("Raphanus sativus var. longipinnatus"), tas ir maigas garšas, parasti raksturīgas ātri augošas lapas un gara, balta sakne.
Avoti: DIA
Korpusa piemēri
Šie piemēri no latviešu valodas tekstu korpusa ir atlasīti automātiski un var būt neprecīzi.
- Ēdiens tiek pasniegts ar sojas mērci un daikonu.
- Maruta Sama no Zeltiņiem šonedēļ iegādājās jaunu redīsu šķirni – Japānas redīsu jeb daikonu. “
- Lielākā daļa rutku un daikonu ir garās dienas augi, tāpēc galvenokārt tos audzē rudens ražai.
- Sēj rudens redīsus un daikonus.
- Savukārt poļu šķirnei 'Sopel Lodu' ( tulkojumā – ledus lāsteka) raksturīgas 10–12 cm garas, koniskas, baltas saknes, kas atgādina miniatūrus daikonus.