Šie piemēri no latviešu valodas tekstu korpusa ir atlasīti automātiski un var būt neprecīzi.
- Grezno ar citrona vai tomāta šķēlītēm, sarecējušo brūno mērci – aspiku.
- , aspiku, marinēta gurķa ripiņām vai vēdeklīšiem.
- Mazākos nēģus liek garenā traukā veselus, lielākos sagriež 2 vai 3 daļās, grezno ar nēģu aspiku, t.i., brūno, sarecējušo šķidrumu.
- Atdzesētu cepeti pirms pasniegšanas sagriež plānās šķēlītēs šķērsām muskuļu šķiedrām ( mājputnu un medījumu cepešus sadala gabaliņos), sakārto traukā, pārliek glītos gabaliņos sagrieztu aspiku, marinētu gurķu ripiņas.
- Izņem olas no ledusskapja, uzmanīgi noloba čaumalu un, lūk, aspikas olas ir gatavas pasniegšanai!