Vasaras versija 2025
410 995 šķirkļi
aspika
aspika
Želejveidīga masa, receklis, kas rodas noteiktu vielu iedarbībā, sabiezējot šķidrumam, kurā vārīta (cepta, sutināta) gaļa, kauli, zivis.
Avoti: PL
Korpusa piemēri
Šie piemēri no latviešu valodas tekstu korpusa ir atlasīti automātiski un var būt neprecīzi.
  • Grezno ar citrona vai tomāta šķēlītēm, sarecējušo brūno mērci – aspiku.
  • , aspiku, marinēta gurķa ripiņām vai vēdeklīšiem.
  • Mazākos nēģus liek garenā traukā veselus, lielākos sagriež 2 vai 3 daļās, grezno ar nēģu aspiku, t.i., brūno, sarecējušo šķidrumu.
  • Atdzesētu cepeti pirms pasniegšanas sagriež plānās šķēlītēs šķērsām muskuļu šķiedrām ( mājputnu un medījumu cepešus sadala gabaliņos), sakārto traukā, pārliek glītos gabaliņos sagrieztu aspiku, marinētu gurķu ripiņas.
  • Izņem olas no ledusskapja, uzmanīgi noloba čaumalu un, lūk, aspikas olas ir gatavas pasniegšanai!