apsmidzināšana
apsmidzināšana
1.Darbība, process → apsmidzināt.
2.Augkopībā – vienmērīga augu virsmas noklāšana ar ļoti sīku pesticīda vai cita šķidruma pilienu kārtu kaitēkļu, slimību vai nezāļu apkarošanai, fizioloģiski aktīvu vielu ievadīšanai.
Avoti: ZTV
Korpusa piemēri
Šie piemēri no latviešu valodas tekstu korpusa ir atlasīti automātiski un var būt neprecīzi.
- Augu apsmidzināšana atļauta, ja vēja ātrums nepārsniedz četrus metrus sekundē.
- Augu apsmidzināšana ar smidzinātājiem īsi pirms salnas sākšanās īpaši ieteicama augļu dārzos.
- Viena no iespējām, kā augu palutināt, ir apsmidzināšana.
- Audzējot telpā, augam nepieciešama sistemātiska apsmidzināšana ar ūdeni.
- Ķīmiskie nezāļu iznīcināšanas līdzekļi ir jāinjicē tieši auga saknē, jo ar apsmidzināšanu nepietiek.