Paplašinātā meklēšana
Meklējam skābs.
Atrasts vārdos (13):
Atrasts vārdu savienojumos (2):
Atrasts skaidrojumos (62):
- goze alus veids - sāļš, skābs un eļļains [eila]{s:2060} veids, radies Vācijā
- bergamote Citrusauga bergamotkoka ("Citrus bergamia") auglis, bāldzeltens, apaļš vai olveida, skābs, no augļu mizām iegūst eļļu, ko izmanto parfimērijā; bergamots
- čedars Čedaras siers - Lielbritānijas izcelsmes maigi skābs cietais siers; nosaukums no Čedaras ciema
- paskābeņš dem. --> paskābs
- boržoms Dziedniecībā lietojams ogļskābs minerālūdens, kura avoti atrodas Gruzijā, Boržomi pilsētas apkārtnē
- ortofīrs Efuzīvs vidēji skābs iezis, paleotipa vulkāniskā lava; pēc ķīm. sastāva atbilst sienītam un trahītam
- monobarība Graudaugu masa - piena vai vaska gatavības pakāpē pļautu miežu, auzu, kviešu u. c. graudaugu veģetatīvā masa, kas sagatavota lopbarībai skābsiena, miltu, granulu vai brikešu veidā
- tranšeja Grāvjveida būve (kā, piemēram, skābbarības, skābsiena) sagatavošanai un novietošanai
- ieskāņš Ieskābs
- paskāņš Ieskābs
- skābains Ieskābs
- skābenīgs Ieskābs, mazliet skābs
- ieskānis Ieskābs, paskābs, skābans
- ieskarbans Ieskābs, skābans, paskābs
- skarbans Ieskābs; mazliet ieskābis
- skābans Ieskābs; skābains
- čatnijs Indiešu ēdienu piedeva, ko gatavo no vārītiem vai svaigiem sasmalcinātiem augiem, augļiem, dārzeņiem un kas atkarībā no sastāvdaļām var būt skābs, sāļš, saldskābs, maigs vai ass
- kvarcdiorīts Intruzīvs, vidēji skābs magmatiskais iezis, kas satur >5% kvarca, pelēks, parasti vidējgraudaina struktūra, masīva tekstūra
- bregus kaut kas ļoti skābs
- šmērgots kaut kas ļoti skābs
- politionskābes Kopējs tritionskābs, tetrationskābes, pentationskābes un heksationskābes nosaukums
- kupāt Ļaut saiet, panākt, ka saiet kunkuļos (piemēram, skābs piens par biezpienu)
- skāņš mazliet [skābs]{s:2197}; arī ieskābis
- mēļš mazliet ieskābs
- ieskābs mazliet skābs
- skābens mazliet skābs (1)
- skābens mazliet skābs (2)
- paskābens nedaudz skābs
- čača no egles vai kārkla zara pagatavots mieturis, ko lietoja biezputras u. c. maisīšanai, lai nepiedeg; citkārt, lai nesaskābst
- čačis no egles vai kārkla zara pagatavots mieturis, ko lietoja biezputras u. c. maisīšanai, lai nepiedeg; citkārt, lai nesaskābst
- narzāns Ogļskābs ārstniecisks un atspirdzinošs minerālūdens Kislovodskā un Centrālajā Kaukāzā
- andezītporfirīts Paleotipa efuzīvs iezis, vidēji skābs, pēc sastāva atbilst andezītam un intruzīvajam diorītam
- saskābināt panākt, arī pieļaut, būt par cēloni, ka (kas) kļūst, parasti pārmērīgi, skābs
- skābināt panākt, būt par cēloni, ka (kas) kļūst skābs (1) vai skābāks
- skābināt panākt, būt par cēloni, ka (kas) kļūst skābs (2) vai skābāks
- saskābināt panākt, būt par cēloni, ka (kas) saskābst (2)
- apskābēt panākt, ka mazliet ieskābst; saskābēt (daudz vai visu)
- šerms pārāk skābs
- skāņans Paskābs; ieskābs
- skāņens Paskābs; ieskābs; skāņans
- pigarica Putra no ūdens, maizes un medus vai cukura (saldā ūdenī ieberž maizi un noliek siltā vietā, lai ieskābst)
- samudēt Sabojāties, parasti pilnīgi, iegūt nepatīkamas garšas īpašības, piemēram, sarūgstot, saskābstot (par produktiem); sasmakt (par gaisu)
- saldanskābs Saldskābs
- kvass Saldskābs bezalkoholisks dzēriens, ko gatavo parasti no rupjmaizes vai rudzu miltiem un iesala
- pašķērms samērā skābs
- paskābs samērā, arī mazliet skābs; ieskābs
- skuobuļs skābs alus
- skuobuļs skābs piens
- šušla Slikts, skābs dzeramais
- šusla Slikts, skābs dzeramais; ūdeņaina zupa
- rulontehnoloģija Sterila un higiēniska metode vītinātas zāles ruļļu (rulonu) sagatavošanai bez gaisa piekļuves, bez ķimikālijām, lietojot speciālus skābsiena kombainus, kuri sagatavo zāles ruļļus un iepako tos plēvēs
- šķerms Šķērms - tāds, kam ir asa, nepatīkama garša; rūgts, rūgteni skābens, arī skābstot sabojāts
- šķērns Šķērms - tāds, kam ir asa, nepatīkama garša; rūgts, rūgteni skābens, arī skābstot sabojāts
- saldenskābs tāds, kam ir saldeni skāba garša; saldeni skābs (par garšu)
- saldenskābs tāds, kam ir saldeni skāba smarža; saldeni skābs (par smaržu)
- šķērms tāds, kas izraisa nepatīkamu nenoteiktas garšas sajūtu; tāds, kas rūgstot, skābstot ir sabojājies
- šķērmains tāds, kas skābstot ir nedaudz sabojājies, ieguvis nepatīkamu garšu
- cibulīne uz oglēm cepta siļķe, kurai uzliets ieskābs kvass un uzgriezti sīpoli
- pusskābs Vidēji skābs (parasti par vīnu)
- rūgste viela, kas radusies, kam rūgstot, skābstot
- skābums vispārināta īpašība --> skābs (1), šīs īpašības konkrēta izpausme; arī skāba viela
- skābums vispārināta īpašība --> skābs (2), šīs īpašības konkrēta izpausme
skābs citās vārdnīcās:
MLVV
LLVV
MEV