Šie piemēri no latviešu valodas tekstu korpusa ir atlasīti automātiski un var būt neprecīzi.
- 8. Papildināt 2.pielikuma 13.punktu aiz vārdiem " buljona un zupu koncentrātus" ar vārdiem un skaitļiem " garšvielu maisījumus, kas satur sāli, cukuru un pārtikas piedevas, kas ir garšas pastiprinātāji ( E620–E625)".
- 18. Papildināt 3.pielikuma 10.punktu aiz vārdiem " buljona un zupu koncentrātus" ar vārdiem un skaitļiem " garšvielu maisījumus, kas satur sāli, cukuru un pārtikas piedevas, kas ir garšas pastiprinātāji ( E620–E625)".
- 12. Ēdiena gatavošanā nelieto margarīnu ( izņemot margarīnu, kas nesatur daļēji hidrogenētus augu taukus), vairākkārt karsētas un pārkarsētas taukvielas, krējuma izstrādājumus, buljona un zupu koncentrātus, garšvielu maisījumus, kas satur sāli, cukuru un pārtikas piedevas, kas ir garšas pastiprinātāji ( E620 – E625), sausos ķīseļa koncentrātus, ātri pagatavojamas kartupeļu biezputras ( pusfabrikātus), augu eļļu, kura ir ražota no ģenētiski modificētām izejvielām.
- Un vēl ir vērts atcerēties, ka glutamāti ( citi glutamīnskābes sāļi) ir arī citas pārtikas piedevas ( E622 – E625), un nav pamata domāt, ka tās darbojas daudz savādāk.
- Glutamīnskābi un tās sāļus ( glutamātus) to garšas receptoru stimulējošās iedarbības dēļ lieto kā garšas pastiprinātājus ( E620 — glutamīnskābe, E621 — mononātrija glutamāts, E622 — monokālija glutamāts, E623 — kalcija diglutamāts, E624 — monoamonija glutamāts, E625 — magnija glutamāts).