Rudens versija 2025
412 004 šķirkļi
E260
E260 reziduālis; apzīmējums ar burtiem un cipariem
Pārtikas uzlabotājs – etiķskābe, konservants, iespējamā iedarbība – uzskata par nekaitīgu lietošanai uzturā.
Avoti: WdT
Korpusa piemēri
Šie piemēri no latviešu valodas tekstu korpusa ir atlasīti automātiski un var būt neprecīzi.
  • Atšķaidītu etiķskābi sauc par etiķi un lieto par pārtikas piedevu ar apzīmējumu E260.
  • Milda ražotajās franču sinepēs ir arī sekojošas sastāvdaļas: modificēta kartupeļu ciete, sāls ( 2%), skābuma regulētājs ( E260, E270, E296, E330), krāsviela ( E161b), stabilizētāji ( E415), konservants ( E211, E202), saldinātājs ( E954).
  • Pārtikas skābuma palielināšanai izmanto dažādas organiskās skābes un to sāļus — etiķskābi ( E260), acetātus, pienskābi ( E270), laktātus, ābolskābi ( E296), malātus, citronskābi ( E330), citrātus, vīnskābi ( E334) un tartrātus, bet skābuma samazināšanai galvenokārt pievieno ogļskābes sāļus — karbonātus un hidrogēnkarbonātus ( E500—E504).
  • Mercedes-Benz E260 | PĀRDOTS
  • Atšķaidītu etiķskābi sauc par etiķi un lieto kā pārtikas piedevu ar apzīmējumu E260.