Rudens versija 2025
412 004 šķirkļi
žuljēns
žuljēns vīriešu dzimtes 1. deklinācijas lietvārdsLocīšana
Lietojuma biežums :
 Vsk.Dsk.
Nom.žuljēnsžuljēni
Ģen.žuljēnažuljēnu
Dat.žuljēnamžuljēniem
Akuz.žuljēnužuljēnus
Lok.žuljēnāžuljēnos
Ēdiens – sīki sagrieztas gaļas, zivju vai sēņu un dažādu piedevu (piemēram, krējuma, siera, garšvielu) cepta vai vārīta masa (parasti kā siltais priekšēdiens).
PiemēriTā tapa gaileņu žuljēns, kura recepte ņemta no Ievas Mājas.
  • Tā tapa gaileņu žuljēns, kura recepte ņemta no Ievas Mājas.
  • Piemēram, šampinjonu žuljēnu gatavojot, apceptās sēnes var droši apliet ar pienu, nevis trekno krējumu.
  • Eļļā apcep ķiplokus un sīpolus, pievieno baravikas, kartupeļus, visu uzvāra un liek žuljēna traukā.
  • Pēc tam sakuļ olas baltumu un liek to virsū iepriekš pagatavotajai masai žuljēna traukā.
  • Sēņu žuljēnu varam gatavot gan tradicionālos trauciņos, gan podiņos, bet varam par tiem izmantot arī kartupeļus, tomātus vai citus ietilpīgākus dārzeņus.
  • Vienreizējas formiņas no folija būs labs palīgs keksu,biskvītu,žuljēna ka arī individuālo porciju pagatavošanā nebaidoties no piedegšanas.
  • Kafejnīcas ēdienkartē ir iekļauti šitaki sēņu ēdieni, piemēram, žuljēns ar šitaki, jēra gulaša zupa ar šitaki, Maķīškalna zivs ar šitaki un šitaki karbonāde.
Avoti: LLVV
Korpusa piemēri:šeit