Šie piemēri no latviešu valodas tekstu korpusa ir atlasīti automātiski un var būt neprecīzi.
- Aromātu piedod garšvielas: ķiploks, pipari, virces un lauru lapas.
- Vispirms pagatavo sīrupu: ņem vienādās attiecībās ūdeni un cukuru, pievieno kanēli, krustnagliņas, virces, melnos piparus, kardamonu, anīsu, koriandru vai izmanto gatavu piparkūku garšvielu maisījumu.
- Kā produktu dabīgās formas apzīmējums minams ‘grauds’, kas sastopams jau 18. gs. Pipparu graudus ( KB 1795: 108) vai tā deminutīvs 10 graudiņi piparu un virces ( KB 1935: 70).
- Uzvāru marinādi - viss pēc garšas - ūdens, sāls, cukurs ( attiecība šiem 2:1), etiķis, kāda tējkarote melno piparu, pāris lauru lapas, pāris virces ( smaržīgie pipari).
- ), trīs muskatriekstus ( pierīvēs zupās), kurkumu ( iekrāso jebkuru ēdienu, viss izskatīsies garšīgs), labas un smaržīgas laurlapas ( novārīs atsevišķi, pielies zupai), žāvētu timiānu un baziliku ( beidzot ieraudzīja, kāds tas izskatās un kā smaržo), vaniļas pākstis ( nevis cukuru, kas saldeni ož), pat “ virces”, kuras viņai ieteica kā neatvietojamu garšvielu.