Rudens versija 2025
412 004 šķirkļi
tumeriks
tumeriks
Ingveru dzimtas kurkuma ģints suga ("Curcuma longa"), iecienīta garšviela indiešu virtuvē.
Avoti: PL
Korpusa piemēri
Šie piemēri no latviešu valodas tekstu korpusa ir atlasīti automātiski un var būt neprecīzi.
  • * Kurkuma jeb tumeriks, mēdz saukt arī par dzelteno ingveru un Indijas safrānu
  • Pievieno sīpolu, tumeriku un šķipsnu sāls.
  • 2. Ietilpīgu kastroli piepildi ar ūdeni, uzvāri to, pievieno sāli, tumeriku, kanēļa standziņu.
  • Kamēr grūbas vārās, uzkarsē eļļu biezā čuguna pannā un tajā uzkarsē sinepju un kumina sēklas, čili, lauru lapu, krustnagliņas, kanēļa standziņu, tumeriku līdz garšvielas sāk smaržot un kļūst trauslas.
  • Labākais,ko visi iesaka - tumeriks jeb kurkuma.