tumēties
Lietojuma biežums :
tumēties apvidvārds
Kļūt biezam (parasti par miltu ēdienu).
Avoti: KiV
Korpusa piemēri
Korpusa piemēri
Šie piemēri no latviešu valodas tekstu korpusa ir atlasīti automātiski un var būt neprecīzi.
- Mērce: tas gan mans variants, var jau arī miltus gāzt uz pannas, a es ne - es šitā: - ieliek bļodiņā 1 ĒK miltu, pielej ½ paciņu saldā krējuma, pieber mazliet vegetu ( tagad milti labāk iemaisīsies, ja sāls pielikta), samaisa labi, lai nav kunkuļu- tagad pieliek kādas 2 ĒK skāba krējuma, atkal baigi labi samaisa, beigās pielej ūdeni, nu kādu ½ glāzi, visu superīgi samaisa, pieber apmēram 0,5 sauso maggi buljonu ( bet to var nedarīt- var vispār sāli un garšvielas), tagad gāž uz to smuki sacepušos ( bet ne sadegušo !!!!!) virsū, riktīgi samaisa, lai tā mērce nokļūst visās pusēs tai gaļai, un tagad kādas 5 minūtes tas tumēsies un visas garšas sajauksies, pagaršo - ja kaut kas par maz - tad gāz tik klāt - katram jau sava gaume uz šādu mērci.
- Beigās pielej ūdeni, nu kādu ½ glāzi, visu superīgi samaisa, tad gāž uz to smuki sacepušos ( bet ne sadegušo !!!!!) virsū, riktīgi samaisa, lai tā mērce nokļūst visās pusēs tai gaļai, un tagad kādas 5 minūtes tas tumēsies un visas garšas sajauksies.