terrine
Lietojuma biežums :
terrine novecojis
Zupas bļoda ar vāku.
Avoti: SV33
Korpusa piemēri
Korpusa piemēri
Šie piemēri no latviešu valodas tekstu korpusa ir atlasīti automātiski un var būt neprecīzi.
- Dažreiz ar vārdu terrine apzīmē jebkuru delikatesi, kas tiek pārdota kopā ar traukiem.
- Cits stāsts ir par terīni terrine) jeb pâté en terrine, kas ir visai rupjas struktūras pastēte no sakapātas gaļas ( bieži vien cūkgaļas), putna vai zivs, kuru gatavo, cepot cepeškrāsnī.
- Slavenas franču delikateses ir, piemēram, zaķa terīne ( terrine de lievre) ar sarkanvīnu, majorānu, muskatriekstiem un citrona miziņu vai sīpolu želejā ar kadiķogām; aknu terīne ( terrine de foie) no vistu aknām un cūkgaļas; šķiņķa terīne ( terrine de jambon) ar bešamela mērci, kā arī laša terīne ( terrine de saumon) ar sparģeļiem, kas pārlieta ar dzidru želeju.
- MENU Starter Goat cheese and grilled vegetable terrine with basil pesto sauce Main Course Free range chicken breast with port thyme sauce Vegetarian option Brie cheese and spinach pie with tomato salsa Dessert Lemon and lime bize cake with citrus fruit salad Beverages Please note that you may sign up until 4 0 pm on May 5
- To piedāvā arī pie uzkodām – olīvām, charcuterie, peté, terrine, salami, kā arī zivīm.