Vasaras versija 2025
410 995 šķirkļi
tartronskābe
tartronskābe joma: medicīna
COOHCHOHCOOH, malonskābes oksidēšanas produkts.
Avoti: TM5
Korpusa piemēri
Šie piemēri no latviešu valodas tekstu korpusa ir atlasīti automātiski un var būt neprecīzi.
  • Tālāk oksidējoties tartronskābes otrējai hidroksilgrupai, iegūst ketomalonskābi [29,84].
  • Paaugstinot skābekļa spiedienu līdz 1 atm, tiek veicināta glicerīnskābes oksidēšanās līdz tartronskābei, tāpēc tartronskābes selektivitāte pieaug.
  • Tālākas oksidēšanas procesā glicerīnskābes selektivitāte ievērojami samazinās glicerīnskābes oksidēšanās līdz tartronskābei dēļ; pārējo blakusproduktu ( pienskābes, glikolskābes, skābeņskābes, skudrskābes) selektivitātes oksidēšanas laikā nemainās.
  • Galvenie produkti, kas veidojās Au klātienē bāziskā vidē bija dihidroksiacetons, tartronskābe, ketomalonskābe, glioksālskābe un oglekļa dioksīds, savukārt skābā vidē – tartronskābe, skudrskābe un arī oglekļa dioksīds.
  • Cita katalizatora – 1,2wt%Pt/γ-Al2O3 – klātienē kā pamatprodukts ir iegūta tartronskābe ar 40 % selektivitāti, savukārt 0,6wt%Pt/Y2O3 klātienē vairākumā tiek iegūta pienskābe.