Vasaras versija 2025
410 995 šķirkļi
tartars
tartars
Gaļas ēdiens, kas pagatavots no samaltas vai smalki sasmalcinātas liellopu gaļas, to pasniedz ar jēlas olas dzeltenumu (saglabājot dzeltenuma formu neizjukušu), kuru pārkaisa ar melnajiem pipariem; bieži pasniedz arī ar dažādām citām garšvielām, nosaukums dažkārt tiek vispārināts arī uz citiem neapstrādātas gaļas vai zivju ēdieniem.
Avoti: DIA
Korpusa piemēri
Šie piemēri no latviešu valodas tekstu korpusa ir atlasīti automātiski un var būt neprecīzi.
  • Ir īpaši ēdieni, piemēram, Latvijā audzēta strausa tartars.
  • Zivs tartars reti kur Latvijā ir tik garšīgs kā šajā restorānā, bildis kāds cits apmeklētājs. "
  • Sparģeļu aukstā zupa ar laša tartaru
  • Topa ēdieni ir tītars buljonā, liellopa vaigi, tartars un baltā aukstā zupa namatēva gaumē."
  • Savukārt kā jaunums žūrijai bija liellopa un cūkgaļas tartara – kapātas svaigas gaļas ar garšvielām – nobaudīšana.