tartars
tartars
Gaļas ēdiens, kas pagatavots no samaltas vai smalki sasmalcinātas liellopu gaļas, to pasniedz ar jēlas olas dzeltenumu (saglabājot dzeltenuma formu neizjukušu), kuru pārkaisa ar melnajiem pipariem; bieži pasniedz arī ar dažādām citām garšvielām, nosaukums dažkārt tiek vispārināts arī uz citiem neapstrādātas gaļas vai zivju ēdieniem.
Avoti: DIA
Korpusa piemēri
Šie piemēri no latviešu valodas tekstu korpusa ir atlasīti automātiski un var būt neprecīzi.
- Ir īpaši ēdieni, piemēram, Latvijā audzēta strausa tartars.
- Zivs tartars reti kur Latvijā ir tik garšīgs kā šajā restorānā, bildis kāds cits apmeklētājs. "
- Sparģeļu aukstā zupa ar laša tartaru
- Topa ēdieni ir tītars buljonā, liellopa vaigi, tartars un baltā aukstā zupa namatēva gaumē."
- Savukārt kā jaunums žūrijai bija liellopa un cūkgaļas tartara – kapātas svaigas gaļas ar garšvielām – nobaudīšana.