tapenāde
tapenāde
Provansas virtuvei raksturīga mērce (biezenis), ko klasiski gatavo no olīvām, kaperiem, anšoviem, olīveļļas; sastāvdaļas var arī variēt.
Avoti: DĒ-35-19
Korpusa piemēri
Šie piemēri no latviešu valodas tekstu korpusa ir atlasīti automātiski un var būt neprecīzi.
- Tās izmanto dažādos salātos, tapenādēs un sacepumos.
- Uz šķīvja kārto salātu lapas, pārlej ar mērci un pasniedz ar grilētu sieru un melno olīvu tapenādi.
- Gastronome šefpavārs iesaka izmēģināt no melnajām olīvām gatavotu tapenādi, kuru pievienot salātiem, sviestmaizēm vai kādam citam ēdienam.
- Turpinot atklāt jaunus, oriģinālus ēdienus, ko pagatavot no lielveikalā nopērkamiem produktiem, šoreiz iepazīstinām ar Provansas virtuvei raksturīgo melno olīvu tapenādi un pasaulslaveno Kipras sieru Halloumi.
- No tām jāpagatavo vismaz divas mērces, jāiekļauj tās divās maltītes un, ja olas garšo tāpat, vārītas, plaucētas vai ceptas, jāpasniedz ar kādu tapenādi vai citu mērci.