Rudens versija 2025
412 004 šķirkļi
sutināšana
sutināšana
1.joma: pārtika Pārtikas produktu karsēšana ļoti niecīgā šķidruma daudzumā vai pat pavisam bez šķidruma (piem., sulīgus augļus vai ogas) vienmērīgā 75-90 Celsija grādu temperatūrā.
2.Koksnes hidrotermiskā apstrāde: lignīna mīkstināšana kokā, to karsējot, lai koks kļūtu lokans.
Avoti: ZTV, LEV
Korpusa piemēri
Šie piemēri no latviešu valodas tekstu korpusa ir atlasīti automātiski un var būt neprecīzi.
  • Vēl viens sulīgu kotlešu noslēpums – sutināšana pīlē.
  • Ražošanā gadoties arī pa brāķim, vīns nav dzerams, bet labi noder gaļas sutināšanai.
  • Zupa sanāk diezgan bieza; ja gribas vairāk šķidruma, sutināšanas laikā pielej vēl vīnu un ūdeni.
  • Čuguna pannas lieliski der gaļas apcepšanai, ilgstošām sutināšanām noteiktā temperatūrā, gatavot uz šīm pannām var teju jebko.
  • Apskatījām ražotnes telpas gaļas sadalei, uzglabāšanai, gaļas produkcijas gatavošanai, desu briedināšanai, sutināšanai un kūpināšanai. «