Rudens versija 2025
412 004 šķirkļi
sudžuks
sudžuks
Gruzīnu ēdiens – saulē kaltētas liellopu gaļas ruletes, basturmas, maigāka variācija, kuras apvalciņš gatvots no ķiplokiem.
Avoti: MāV-622-28
Korpusa piemēri
Šie piemēri no latviešu valodas tekstu korpusa ir atlasīti automātiski un var būt neprecīzi.
  • Bet sudžuks smaržo kā pavasaris.
  • No zirga gaļas „ Servilat” ražo auksti kūpināto sudžuka desu, kuras sastāvā ir ap 80% zirga gaļas.
  • Vēl šajā lapā minēts, ka Valkas SIA “ Servilat” gatavotajās aukstā kūpinājuma sudžuka desās ir ap 80 procentu zirga gaļas.
  • Īpašas ir arī dažādās Gruzijas uzkodas - basturma ( saulē kaltēta liellopu gaļa ar asu paprikas garšvielu mētelīti), sudžuks ( maigāka kā basturma, kuras apvalks gatavots no ķiplokiem), lai gan .
  • No citām uzkodām jāmin asās kababi desiņas, basturma - saulē kaltēta liellopu gaļas rulete, kam apkārt asas garšvielas un sudžuks ( tāda pati rulete, tikai ar ķiplokiem), baklažānu rullīši, kā arī dārzeņu uzkoda pkhali.