stiltons
stiltons
Pelējuma siers, kura dzimtene ir Anglija; nosaukums pēc vietas, kur, kā vēsta nostāsti, 17. gadsimtā tika uzsākta šīs siera šķirnes tirdzniecība.
Avoti: PL
Korpusa piemēri
Šie piemēri no latviešu valodas tekstu korpusa ir atlasīti automātiski un var būt neprecīzi.
- Sader ar saldajiem vīniem rokforas , gorgondzola , stiltons , skat
- Jaunu stiltonu var droši pievienot pastai, risotto, tartēm, cepumiem, brokoļiem un spinātiem.
- Jauns, neilgu laiku izturēts stiltons ir ass, pikants, pat agresīvs, bet ar vecumu zaudē jaunības agresivitāti un kļūst sviestaini bagātīgs, ar nelielām valriekstu vai šokolādes niansēm.
- Flavoured Stilton – stiltons, kas kombinēts ar citiem sieriem un piedevām.
- Jo vecāks stiltons kļūst, jo tumšāku toni un maigāku tekstūru tas iegūst.