Pārtikas produkts, ko iegūst no piena, sarecinot to ar siera raugu vai ar pienskābes baktērijām.
Čedaras siers — Lielbritānijas izcelsmes cietais siers; nosaukums no Čedaras ciema.
Kazu siers (arī sieriņš) — parastais plikstiņš.
Ķimeņu siers — jāņusiers, biezpiena siers ar lielu ķimeņu piedevu.
Parmas siers — itāļu cietā siera šķirne, ko gatavo no nepasterizēta piena, radies Parmā (Itālijas ziemeļos), sarīvētu izmanto dažādu ēdienu gatavošanai; parmesans; parmezans, parmedžano; parmadžāno.
Pelējumu siers — ass, taukains, mazliet drupans siers, ko caurauž zilgani zaļas pelējuma daļiņas; attiecīgā siera šķirne.
Siera desa — īpašas šķirnes siers, kam ir desai raksturīgā forma.
Siera raugs — ferments, ko izdala no piena teļu vai piena jēru kuņģa daļas un izmanto siera un pilnpiena biezpiena ražošanā.
Siet sieru — gatavot sieru (parasti) apaļas ripas veidā, ietinot to drānā un novietojot zem sloga.
Tofu siers — tofu.
// īpašības vārda nozīmē; formā: vienskaitlis, ģenitīvs Tāds, kas ir pagatavots no siera, ar siera piedevu.
Avoti: LLVV, KnG, LEV, PL, LeK-15