sasaldēšana
sasaldēšana
1.Darbība, process → sasaldēt.
2.joma: pārtika Pārtikas produktu konservēšanas veids, svaigi produkti tiek sasaldēti līdz -40 Celsija grādiem, un pēc tam uzglabāti -18 Celsija grādu temperatūrā.
Avoti: LEV
Korpusa piemēri
Šie piemēri no latviešu valodas tekstu korpusa ir atlasīti automātiski un var būt neprecīzi.
- Ir ātrā sasaldēšanas funkcija Super Freeze un ātrā atvēsināšana Super Cool.
- Lai saglabātu pēc iespējas vairāk vitamīnu, jāizmanto ātrā sasaldēšanas metode.
- Īstu un garšīgu cepelīnu recepte nepieļauj to iepriekšēju sagatavošanu un pusfabrikātu sasaldēšanu.
- Metode balstās uz celulozes šķiedru sasaldēšanu ar šķidro slāpekli un tai sekojošo malšanu.
- Zibenīgi sarīvē vai sasmalcina, pēc tam tikai jāizkaltē vai jāsaliek maisiņos sasaldēšanai.