Šie piemēri no latviešu valodas tekstu korpusa ir atlasīti automātiski un var būt neprecīzi.
- 4) izsaldēšana jeb vinterizācija - eļļa tiek sajaukta ar diatomītu ( dabīgu minerālu), atdzesēta līdz aptuveni 10 C ( 7-15 C, kā kurai eļļai nepieciešams), tajā esošie vaski sapārslojas un ir viegli atdalāmi filtrējot/centrifūgā.
- Vaniļas mērci nedrīkst pārkarsēt, jo tad olas sapārslosies!
- Šis process aizņems 15-17 min, liesmu jātur mazu, pretējā gadījumā masa sapārslosies.
- Ja gadās, ka tā tomēr sapārslojas, žigli noņem no uguns un izdzen caur sietu.
- Visu liec atpakaļ katliņā un uz ļoti mazas uguns karsē, līdz masa sabiezējusi, taču neļauj tai uzvārīties, citādi tā sapārslosies.