sālīšana
sālīšana
1.Darbība → sālīt.
2.joma: pārtika Konservēšana vārāmās sāls šķīdumā vai apkaisot ar sāli.
3.joma: rūpniecība Krāsota kažokādas pusfabrikāta apstrāde ar dažādu sāļu ūdensšķīdumiem.
4.joma: rūpniecība Kailādas apstrāde ar koncentrētiem amonija sulfāta, nātrija sulfāta, nātrija hlorīda ūdensšķīdumiem.
Avoti: ZTV
Korpusa piemēri
Šie piemēri no latviešu valodas tekstu korpusa ir atlasīti automātiski un var būt neprecīzi.
- Populārākās olīvu konservēšanas metodes ir sālīšana, žāvēšana vai konservēšana eļļā.
- Olīvu sālīšana marinādē, to mainot un ik pa brīdim papildinot.
- Lai iesālītu lasi, izmantojot sauso sālīšanas metodi, būs nepieciešams:
- Tika ievests galvenokārt sāls zivju sālīšanai, akmeņogles un dzelzs izstrādājumi.
- Kad gaļa izmarinējusies un gatava cepšanai, tikai tad domā par sālīšanu.