Rudens versija 2025
412 004 šķirkļi
sālīšana
sālīšana
1.Darbība → sālīt.
2.joma: pārtika Konservēšana vārāmās sāls šķīdumā vai apkaisot ar sāli.
3.joma: rūpniecība Krāsota kažokādas pusfabrikāta apstrāde ar dažādu sāļu ūdensšķīdumiem.
4.joma: rūpniecība Kailādas apstrāde ar koncentrētiem amonija sulfāta, nātrija sulfāta, nātrija hlorīda ūdensšķīdumiem.
Avoti: ZTV
Korpusa piemēri
Šie piemēri no latviešu valodas tekstu korpusa ir atlasīti automātiski un var būt neprecīzi.
  • Populārākās olīvu konservēšanas metodes ir sālīšana, žāvēšana vai konservēšana eļļā.
  • Olīvu sālīšana marinādē, to mainot un ik pa brīdim papildinot.
  • Lai iesālītu lasi, izmantojot sauso sālīšanas metodi, būs nepieciešams:
  • Tika ievests galvenokārt sāls zivju sālīšanai, akmeņogles un dzelzs izstrādājumi.
  • Kad gaļa izmarinējusies un gatava cepšanai, tikai tad domā par sālīšanu.