Vasaras versija 2025
410 995 šķirkļi
rāmens
rāmens apvidvārds
Avoti: ME
Korpusa piemēri
Šie piemēri no latviešu valodas tekstu korpusa ir atlasīti automātiski un var būt neprecīzi.
  • Savukārt cūkgaļas rāmenam pamatgaršu piešķir pati cūkgaļa.
  • 1954. gadā šefpavārs Kazuo Jamagiši ( " Kazuo Yamagishi") Tokijā atvēra rāmenu restorānu " Taishoken", aizsākot rāmena revolūciju.
  • 1958. gadā izgudrotājs Momofuku Ando radīja pirmās aplejamās rāmena nūdeles, bet 1971. gadā — karstumizturīgus polistirola traukus, atvieglojot rāmena pagatavošanu un veicinot tā izplatību.
  • Visbeidzot kā „ biezumus” rāmenam pievieno sautētas cūku pavēderes vai pleca gabalus, zivju bumbiņas, olas, diedzētas zeltainās pupiņas, kukurūzu, kāposta strēmeles, sēnes, bambusa dzinumus, spinātus, nori, sīpollokus un citas sastāvdaļas.
  • Visveiklāk Kalnciema ielas pagalmā gāja Havjēram Garsijam, kurš piedāvāja meksikāņu ēdienu, un Mārtiņam Sirmajam ar rāmenu - proti, ēdieniem, kuri ir jau sagatavoti un pasniegšana neprasa ilgu laiku - tikai tik daudz, cik uzlikt uz šķīvīša un pievienot kārotās piedevas.