pulque
Lietojuma biežums :
pulque novecojis
Meksikas indiāņu iecienīts alkoholisks dzēriens, ko tie pagatavo no raudzētas agvju sulas.
Avoti: LME
Korpusa piemēri
Korpusa piemēri
Šie piemēri no latviešu valodas tekstu korpusa ir atlasīti automātiski un var būt neprecīzi.
- Daļa no šīm tradīcijām ir visai senas un tā var būt attiecīgās sabiedrības patēriņa savdabīgs elements, piemēram, Balkānu valstu un Ungārijas palinka vai Meksikas pulque ir mājražotāju produkcija, savukārt Itālijas grappa, Brazīlijas cachaça, Meksikas tequila un aguardiente var būt kā mājas, tā rūpniecisko ražotāju produkts – taču zīmīgi, ka ar absolūti nospiedošu pārākumu ražošanas apjomā dominē mājražotāji ( piemēram, tikai ap 10% cachaça ir reģistrētās aprites produkts).
- Tieši no turienes, no spāņu nosauktā Jaunās Galīcijas apgabala, ir cēlusies austrumu saldumu pulque, vēlākais agaves vīns, mezcal un beidzot arī pati tekila.
- Kā stāsta LU Botāniskā dārza pārstāve, Meksikā augu izmanto praktiskiem mērķiem – no agaves sulas izgatavo tradicionālu alkoholisku dzērienu pulke ( pulque), ko izmanto gan dažādās reliģiozās ceremonijās, gan svētkos, savukārt no agaves lapām iegūst šķiedru.