Vasaras versija 2025
410 995 šķirkļi
puķukāposts
puķukāposts apvidvārds
Ziedkāposts – kāpostu pasuga ("Brassica oleracea var. botrytis"), baltu puķveida galvu; ziedkāposti.
Avoti: LV93
Korpusa piemēri
Šie piemēri no latviešu valodas tekstu korpusa ir atlasīti automātiski un var būt neprecīzi.
  • Vāra puķukāpostus ar sviestu, sāli un pipariem.
  • Ja tas ir burkāns vai puķukāposts,
  • Lai dzīvnieks uzņemtu nepieciešamās šķiedrvielas, ieteicams ēdienam pievienot dārzeņus – kabačus, ķirbjus, kāpostus, puķukāpostus, brokoļus, papriku un citus.
  • Citā katlā novāra puķukāpostu ziedkopas un pupiņas tā, lai tās būtu gatavas, bet vēl kraukšķīgas, nosusina un kopā ar sagrieztu fenheli pievieno tomātiem un sēnēm.
  • dārzeņi, svaigi vai saldēti, izņemot puķukāpostus,