plakanmaize
Lietojuma biežums :
plakanmaize
Maizes šķirne Norvēģijā (Bohūsā un Dālslandē), ļoti plāna, parasti no neraudzētas mīklas cepta maize.
Avoti: LEV
Korpusa piemēri
Korpusa piemēri
Šie piemēri no latviešu valodas tekstu korpusa ir atlasīti automātiski un var būt neprecīzi.
- Ja tomēr cilvēkam ir kādi iemesli, kāpēc viņš raugu negrib ēst, piemēram, ļoti retos gadījumos var būt kāda alerģija pret raugu, ko var diagnosticēt ārsts, tad var izvēlēties, piemēram, plakanmaizes, kas var būt taisītas bez rauga,” stāsta Auzāne, vienlaikus aicinot pievērst uzmanību šāda produktu sastāvam, jo ne visas plakanmaizes ir gatavotas bez rauga.
- Tortiļas ir plānas, apaļas plakanmaizes, kuras izmanto burito, enčiladu, picu un kārtojumu gatavošanā.
- Tā izcelsme ir Abesīnijas pussalā, un Etiopijā tāpat kā kaimiņos esošajā Eritrejā tefa milti tiek izmantoti ikdienišķās plakanmaizes - indžeras - cepšanai.
- Indžera ir plāna, poraina plakanmaize pusmetra diametrā, kas tradicionāli tiek cepta uz ar oglēm kurināmas krāsns - mirt - plakanās virsmas vai mūdienīgākā izpildījumā speciālā pannā - metad, kas atgādina elektrisko franču crê pes pannu, bet ar vāku.
- Tā ir tradicionāla plakanmaize, kuru gatavo no graudauga tefa miltiem.